16 augustus 2019
NAC Breda 5-1 Helmond Sport
Rat Verlegh Stadion

Helmond Sport in eerste helft kansloos tegen NAC

Helmond Sport heeft vanavond een ruime nederlaag geleden tegen NAC, in het bijna volle Rat Verlegh Stadion wonnen de Bredanaars met 5-1. Halverwege was de tot dan toe zeer eenzijdige wedstrijd al beslist, het team van Wil Boessen ging met een 4-0 achterstand de rust in.

Vanaf het beginsignaal had Helmond Sport het erg lastig tegen een zeer offensief ingesteld NAC. Ex-HS trainer Ruud Brood (voorafgaand aan zijn periode in Helmond was hij ook werkzaam in Breda) had met Finn Stokkers en Huseyin Dogan twee centrumspitsen opgesteld, welke vanaf de flanken werden ondersteund door Luka Ilic (rechts) en Mounir el Allouchi (vanaf links). Laatstgenoemde ex-speler van HS (indertijd gehuurd van NAC) trok echter regelmatig naar binnen toe, en dat had al binnen honderd seconden resultaat. Doelman Van Gassel wist zijn schot vanaf 22 meter weliswaar te keren, maar deed dat op zodanige wijze dat de rebound een cadeautje werd voor Finn Stokkers (2' ;1-0).

Een klein kwartier later was El Allouchi wederom aan de aandacht van Jeffrey Neral ontsnapt, nu kon Van Gassel zijn inzet op een goede wijze keren. Drie minuten later kwam Van Gassel met de schrik vrij toen een vrije trap in de buurt van de zijlijn van Luka Ilic ver buiten zijn bereik tegen de paal ging. De onvermijdelijke verdubbeling van de achterstand kwam even later toen Arno Verschuuren ongehinderd vanaf vijftien meter de hoek kon uitkiezen (26' ;2-0).

Net daarvoor was Helmond Sport voor het eerst in het vijandelijke strafschopgebied geweest, en dat leverde ook meteen de eerste kans op. Givan Werkhoven bleef met wat geluk in balbezit en kon zodoende van dichtbij een schot op het doel van Nick Olij lossen.
Het was echter de thuisclub die de lakens bleef uitdelen. Nadat El Allouchi nog een enorme kans had gemist, kreeg hij even later van Jeffrey Neral alle ruimte om de score verder op te voeren (40' ;3-0). Daarmee was het Helmondse leed nog niet geleden, Luka Ilic omspeelde op eenvoudige wijze NAC-huurling Daan Klomp om vervolgens vanuit een scherpe hoek doelman Van Gassel door de benen te passeren (43' ;4-0).

Onder de rust werd de Helmondse verdediging gereorganiseerd. Jeffrey Neral bleef in de kleedkamer achter, Daan Klomp werd de rechtsback, invaller Nick de Louw vulde zijn plaats in het centrum op. Net voor rust had Wil Boessen ook al gewisseld, de veel balverlies leidende Sander Vereijken moest het veld ruimen voor Robert Mutzers. Laatstgenoemde vormde samen met Givan Werkhoven een tweemansvoorhoede, en in deze flink gewijzigde formatie kwam Helmond Sport tot een tegentreffer. Met een goede voorbereidende actie bracht Werkhoven middenvelder Dzepar in stelling, in de rebound van zijn schot scoorde invaller Robert Mutzers (47' ;4-1).

In het restant van de tweede helft kwam Helmond Sport heel wat meer aan combineren toe dan voor de rust, het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Mounir el Allouchi. Die zijn prima wedstrijd met zijn tweede treffer bekroonde, nadat hij Tibeau Swinnen van zich af had geschud (80' ;5-1).

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Jeffrey Neral (46' Nick de Louw), Ferry de Regt, Daan Klomp, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Sander Vereijken (39' Robert Mutzers), Orhan Dzepar ; Dean Koolhof, Givan Werkhoven, Diego Snepvangers (74' Daan Ibrahim).
Geel: De Regt (69' ; spelbederf).
Op de bank en niet ingevallen: Jeroen Verkennis, Bram Zwanen, Juul Respen en Stefan Tielemans (keeper).
Geschorst: Guus Joppen.
Geblesseerd: Kay van de Vorst.