16 september 2016
Helmond Sport 2-1 VVV-Venlo
GS Staalwerken Stadion

Derde zege op rij!!

Helmond Sport heeft de derde zege op rij geboekt, in het Lavans Stadion werd VVV Venlo met 2-1 verslagen. In een wedstrijd die lange tijd leek af te stevenen naar een behoorlijk bloedeloze 0-0, zorgde een tumultueuze slotfase ervoor dat het Helmondse gedeelte van het 2.397 koppige publiek toch nog aan zijn trekken kwam.
 

Zoals wel vaker in dit nog prille seizoen had trainer Roy Hendriksen geen wijzigingen aangebracht in de basis. Marc Höcher begon dus, net zoals vorige week tegen Telstar, op de bank maar zou daar vanavond ook niet meer vanaf komen. Het Helmondse spel was ook vooral ingericht op het op eigen helft tegenhouden van de opponent, in de omschakeling zouden dan met name de snelle buitenspelers Hiwat en Zeldenrust voor het gevaar moeten zorgen. Daar kwam eigenlijk niets van terecht, wat wel klopte is dat de Limburgers zich nauwelijks raad wisten met de Helmondse defensie. Limburgs gevaar was er wel toen doelman Kaya veel te lang wachtte met het wegwerken van de bal waardoor Vito van Crooy kon onderscheppen, zijn voorzet werd echter door Ralf Seuntens van zeer dichtbij tegen de paal geschoten. 

Het twintigjarige Venlose talent Van Crooy tekende zelf voor de tweede (maar dat was meteen ook het laatste gevaarlijke moment voor rust) mogelijkheid op een niet onverdiende Venlose voorsprong, maar zijn schot ging net voorbij de tweede paal. Tien minuten na de rust was het de geboren Helmonder (maar nu wel in Limburgse dienst) Joey Sleegers die de aandacht trok, zijn schot sprong via de binnenkant van de paal weer het veld in.

De eerste Helmondse kans liet toen nog steeds op zich wachten, maar na een klein kwartier spelen in de tweede helft had Thomassen (op aangeven van Braber) weldegelijk de 1-0 op de schoen. Naarmate de tweede helft vorderde leek de kans op een doelpuntloos gelijkspel steeds groter te worden, maar het venijn zat hem duidelijk in de staart. De in het strafschopgebied doorgedrongen Braber liet zich vallen over de uitgestoken benen van Nils Röseler, de goed ingevallen spits Teije ten Den verzilverde de toegekende strafschop (82'; 1-0).

Twee minuten later waren de rollen echter volledig omgedraaid, nu kreeg de Duitse verdediger Röseler een strafschop, Braber was de onbedoelde veroorzaker. In het Helmondse strafschopgebied kreeg Braber een inzet van Röseler vanaf een meter afstand tegen zijn hand, op aangeven van zijn assistenten legde scheidsrechter Van de Kerkhof nogmaals de bal op de elfmeterstip. Vito van Crooy scoorde met een harde trap door het midden, via de onderkant van de lat (85' ;1-1).
Daarmee was de koek nog niet op, de verder weinig gelukkig spelende Thomassen zette Zeldenrust (die blij mocht zijn dat hij niet werd teruggefloten wegens buitenspel) geheel vrij voor Maarten de Fockert, de van Heerenveen gehuurde doelman had geen enkele kans tegen diens keiharde inzet (87' ;2-1).

Helmond Sport staat na deze prima serie met tien punten uit zeven wedstrijden op de twaalfde plaats. De volgende competitie wedstrijd is wederom thuis, dan tegen het twee plaatsen hoger geklaseerde RKC Waalwijk. A.s. dinsdag wacht Helmond Sport echter nog een bekerwedstrijd, in Werkendam is Kozakken Boys (uitkomend in de Tweede Divisie) de tegenstander.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Ferhat Kaya - Jeroen Verkennis, Stephen Warmolts, Maikel Verkoelen, Gillian Justiana - Steven Edwards, Robert Braber, Jason Bourdouxhe - Giovanni Hiwat (55' Teije ten Den), Jordy Thomassen, Furghill Zeldenrust.
Geel: Braber (84' ;hands).
Op de bank en niet ingevallen: Marc Höcher, Seppe Brulmans, Shpend Hasani, Wietse van Lankveld, Nick de Louw en Stijn van Gassel (keeper).
Geblesseerd: Sam Strijbosch, Robert van Koesveld, Charlton Vicento, Ron Janzen, Maikey Fecunda en Joris van Gerwen (keeper)

Helmond Sport - VVV-Venlo 16 september 2016