17 augustus 2018
FC Dordrecht 0-0 Helmond Sport
Matchoholic stadion

Geen goals bij openingsduel in Dordrecht

Helmond Sport heeft vanavond in zijn openingswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Dordrecht. Voor 2.445 toeschouwers in het Riwal Hoogwerkers Stadion (waarvan ruim honderdvijftig uit Helmond) moest de formatie van de debuterende trainer Robby Alflen zich vooral beperken tot tegenhouden, de Schapenkoppen hadden het meeste balbezit en dit was vaak ook (diep) op de Helmondse speelhelft.

Niet alleen Robby Alfen maakte zijn debuut, dat gold uiteraard ook voor de vier aanwinsten Meijers, Poelmans, Swinnen en Brusselers. Snepvangers (net terug van een blessure) was nog niet fit genoeg om te kunnen beginnen, hij maakte in de tweede helft zijn opwachting als rechtsbuiten. Net zoals Daan Ibrahim (de speler die hij verving) moest hij zich vooral concentreren op het afstoppen van de Dordtse linksback Brendon Ormonde Ottewill, deze Engelsman stond vorig seizoen nog onder contract bij Helmond Sport maar raakte na een half uur spelen in het openingsduel van vorig jaar (uit tegen Volendam) voor de rest van het seizoen geblesseerd.

Voor Daan Ibrahim was het de eerste keer dat hij in de basis stond, net zoals voor centrale verdediger Nick de Louw. Deze 20-jarige Somerenaar bleef figuurlijk prima overeind in het Dordtse aanvalsgeweld, maar ging letterlijk wel twee maal naar de grond (binnen twintig minuten al) na charges van zijn directe tegenstander Marko Maletić, het kostte de Bosnische spits terecht een gele kaart. 

Het Dordtse overwicht resulteerde voor de rust evenwel nauwelijks tot grote scoringskansen, alleen de goed spelende Griekse middenvelder Savvas Mourgos (gehuurd van Norwich City) kon Stijn van Gassel in verlegenheid brengen. Helmond Sport kwam in het laatste kwartier voor de rust nog tweemaal in de buurt van de Dordtse doelman Bryan Janssen, uit de eerste Helmondse corner kopte verdediger Meijers net naast en op slag van rust schoot Fecunda (kreeg de voorkeur boven Verkennis op de rechtsback positie) rakelings naast.

Nadat er in het eerste kwartier van de tweede helft opnieuw sprake was van een 'status quo' (Helmond Sport gaf niets weg achterin) brak de spannendste fase aan, ingeluid met een kopbal van Maletić. Drie minuten later schoot Mourgos buiten bereik van Stijn van Gassel hard tegen de binnenkant van de paal, in de rebound kopte de Marokkaan Oussama Zamouri net naast de andere paal. Nauwelijks twee minuten later moest Poelmans met het hoofd redding brengen op de eigen doellijn na een kopbal van rechtsback Stankov uit een corner.

Poelmans zou zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd ook nog tekenen voor de enige Helmondse doelkans na de rust, vijf minuten in blessuretijd zag de thuisclub zijn laatste kans op een zege (Zamouri schoot vanaf vijf meter in de handen van Stijn van Gassel) verloren gaan.
Helmond Sport speelt a.s. vrijdag zijn tweede competitiewedstrijd, dan komt titelkandidaat FC Twente naar het SolarUnie Stadion.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Maiky Fecunda, Bart Meijers, Nick de Louw, Joeri Poelmans ; Steven Edwards, Bodi Brusselers, Tibeau Swinnen ; Daan Ibrahim (58' Diego Snepvangers), Arne Naudts, Furhgill Zeldenrust.
Geel: Meijers (45'+1 ;neerhalen tegenstander) en Poelmans (76' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Bram Zwanen, Richelor Sprangers, Ron Janzen, Dylan de Braal, Jeroen Verkennis, Jamie Watt (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Geblesseerd: Wesdorp.