17 september 2021
Helmond Sport 0-3 Jong FC Utrecht
GS Staalwerken Stadion

Geflatteerde nederlaag Helmond Sport tegen Jong FC Utrecht

Helmond Sport heeft vanavond in het SolarUnie Stadion met 0-3 verloren van Jong FC Utrecht. Anders dan deze eindcijfers doen vermoeden had het team van Wil Boessen lange tijd het beste van het spel tegen het zeker niet groots spelende Utrechtse beloftenteam.

Utrecht_Vereijken2.jpg

Na vijf invalbeurten keerde Sander Vereijken nu terug in de basis. 

De Helmondse trainer had na zes wedstrijden met dezelfde basis te hebben gespeeld (de laatste keer dat dit bij Helmond Sport gebeurde was in 2012) een wijziging doorgevoerd. Middenvelder Gaétan Bosiers (die in al zijn zes optredens werd gewisseld) maakte plaats voor Sander Vereijken, vorig seizoen nog een vaste waarde. Jellert Van Landschoot (een vaste waarde in dit seizoen) tekende voor de eerste (grote) kans. Jelle Goselink slaagde erin om een lange pass van Maxime De Bie nog net voor de achterlijn te toucheren, om vervolgens de Helmondse clubtopscorer de kans te bieden om zijn totaal naar vier op te vijzelen.

Utrecht_Houttequiet.jpg

Jules Houttequiet overtuigde vanavond allerminst en werd voor de zesde achtereenvolgende maal gewisseld.

De volgende doelpoging kwam op naam van Jules Houttequiet, de huurling van KV Mechelen stond aan het einde van een fraaie combinatie opgezet door Van Keilegom en Vereijken. De gasten waren tot dan toe totaal niet in de wedstrijd gekomen, het verrassend hoog geklasseerde team van trainer Darije Kalezić grossierde in deze fase van de wedstrijd in balverlies op eigen helft. Helmond Sport was echter niet bij machte om hiervan te profiteren. Op slag van rust kreeg het zelfs een tegengoal te verwerken, nadat Jules Houttequiet verzuimde mee te verdedigen bij een lange pass van Rayan el Azrak op de mee opgekomen Sylvian Mokono. De rechtsback nam de bal fraai aan, om vervolgens net zo fraai af te ronden (45’ ;0-1).

Utrecht_Reith.jpg

Boyd Reith miste nog geen minuut dit seizoen en hopelijk blijft dat zo.

Deze openingstreffer kwam figuurlijk uit de lucht vallen, de tweede (even zo onverdiende) Utrechtse goal kwam letterlijk uit de lucht vallen. Middenvelder Rayan El Azrak zette zijn schoen onder een afgeketste bal, waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing vloog die vervolgens onhoudbaar achter doelman Havekotte (50’ ;0-2).
Het aangeslagen Helmond Sport mocht tien minuten later blij zijn dat clubtopscorer Nick Venema net te kort kwam voor de 0-3, nu bleef er ten minste nog een sprankje hoop. Overtuiging was er echter ook niet veel meer, zo kreeg spits Jelle Goselink nog een drietal mogelijkheden, maar zonder resultaat.

Utrecht_Goselink.jpg

Jelle Goselink kon het verschil niet maken.

In de slotfase werd Jossue Dolet nog als extra spits in het veld gebracht, na twee minuten noteerde deze huurling van KV Mechelen met een kopbal voor zijn eerste doelpoging. In deze 4-2-4 formatie kregen ook Dylan Seys, Van Keilegom en Goselink nog mogelijkheden om Utrecht-doelman Fabian de Keyser te passeren, maar tot overmaat van ramp was ook het slotakkoord voor de gasten. In blessuretijd zorgde linksback Djevencio van der Kust van dichtbij met een snoeihard schot in de kruising voor de geflatteerde eindstand (90’+1 ;0-3).

Utrecht_Seys.jpg

Een gedeelte van het publiek vroeg nadrukkelijk om het inbrengen van Dylan Seys.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith, Maxime De Bie, Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs; Jellert Van Landschoot (81’ Jossue Dolet), Sander Vereijken (72’ Dylan Seys), Jarno Lion; Arno Van Keilegom, Jelle Goselink, Jules Houttequiet (62’ Jessy Hendrikx).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Gaétan Bosiers, Kevin Bukusu, Paul Fosu-Mensah, Ilias Breugelmans, Bryan van Hove, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Keyennu Lont (geblesseerd).

Utrecht_DeBie.jpg