Helmond Sport blijft met tien man gemakkelijk overeind in Oss

Helmond Sport heeft in Oss tegen de plaatselijke FC met 0-0 gelijk gespeeld. Het team van Roy Hendriksen speelde driekwart wedstrijd met een man minder vanwege een discutabele rode kaart voor Maiky Fecunda, maar kreeg desondanks nog de beste kansen op de zege in het Frans Heesen Stadion. 

De entree van het onderkomen van de Ossenaren komt na een ingrijpende renovatie weliswaar erg flitsend over, maar de ploeg die vanavond op het veld stond was ronduit flets. In het eerste kwartier had Helmond Sport al een tweetal goede kansen op de openingstreffer, de eerste (maar zeker niet de laatste) was voor Naudts die vrij voor keeper Xavier Mous niet wist te scoren. Even later was het Bourdouxhe die ongehinderd op doel kon schieten, de linksback kon overigens in deze beginfase naar hartelust naar voren opstomen wegens het ontbreken van een directe tegenstander, de thuisclub speelde namelijk met twee centrale spitsen (Fatih Kamaci en Lesly de Sa).

Dit onbezorgd opkomen zou echter stoppen toen Helmond Sport met een man minder kwam te staan, rechtsback Fecunda hield op dertig meter van het doel Lesly de Sa vast, scheidsrechter Gerrets beoordeelde dit als het onthouden van een scoringskans ondanks het feit dat ook Warmolts en Janzen nog in de buurt waren. Trainer Hendriksen kwam met een originele oplossing om de achterhoede getalsmatig weer op orde te brengen, rechtsbuiten Hiwat werd twee linies naar achteren gehaald. In het spelbeeld veranderde er in ondertal nauwelijks iets, ook nu kreeg Naudts kansen op de openingstreffer, en ook nu miste hij (waarvan een van dichtbij via de keeper op de lat).

Ook na de hervatting ging de Belgische spits door met het missen van kansen, maar daar moet wel aan worden toegevoegd dat zijn kopbal halverwege de tweede helft toch echt de doellijn had gepasseerd. Scheidsrechter Gerrets wuifde dit weg (stuurde ook assistent trainer Rein van Duijnhoven weg wegens protesteren) en haalde trouwens ook de woede van de thuisclub op de hals door niet op te treden tegen (vermeende?) overtredingen van Helmond Sport in eigen strafschopgebied. Het team van Klaas Wels produceerde wel een flink aantal corners, kreeg via invaller Fisayo Adarabioyo nog een mogelijkheid, maar maakte zijn (fraaie) positie in de sub-top vandaag geen moment waar.
Helmond Sport zakt na dit gelijkspel echter wel naar de staart (achttiende plaats) van de Jupiler League. Vrijdag staat er wederom een uitwedstrijd op het programma, in Maastricht is MVV de tegenstander. 

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel; Maiky Fecunda, Stephen Warmolts, Ron Janzen, Jason Bourdouxhe; Steven Edwards, Robert Braber, Grad Damen (66'  Dylan de Braal); Giovanni Hiwat, Arne Naudts (65' Furghill Zeldenrust), Jordy Thomassen.
Rood: Fecunda (24' ;vasthouden doorgebroken tegenstander) en assistent trainer Van Duijnhoven (65' ;opmerkingen op de leiding).
Geel: Warmolts (73' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Joey Godee, Bram Zwanen, Charlton Vicento, Robert van Koesveld, Wietse van Lankveld, Jamie Watt (keeper) en Joris van Gerwen (keeper).
Afwezig: Jeroen Verkennis, Brandon Ormonde-Ottewill en Maikel Verkoelen (allen geblesseerd).