17 november 2018
Helmond Sport 0-2 RKC Waalwijk
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport slechts half uur acceptabel tegen RKC

Helmond Sport is nog steeds in afwachting van de eerste zege van het seizoen. Tegen RKC Waalwijk speelde de formatie van Robby Alflen een acceptabel eerste half uur, maar keek het bij de rust (als gevolg van bijzonder matig verdedigen) tegen een 0-2 achterstand aan. Ondanks het feit dat RKC Waalwijk kort na de hervatting met een man minder verder moest, kwam er in deze stand geen verandering meer.

Vanwege de afwezigheid van zowel Naudts en Sprangers, was Diego Snepvangers in de punt van de aanval opgesteld. De huurling van NAC zette na precies een halve minuut Zeldenrust alleen voor RKC-keeper Etienne Vassen, maar de linksbuiten schoot vanuit deze zeer kansrijke positie naast. Snepvangers zou een klein kwartier later een evenzo grote kans krijgen op de verdiende openingstreffer, maar zijn inzet werd door Hans Mulder met het hoofd gekeerd. Even daardoor had Snepvangers ook een iets moeilijkere kans gemist, waarom Helmond Sport de minst scorende ploeg is uit de Keuken Kampioen Divisie werd in deze openingsfase overduidelijk.

Tegen de verhouding in waren het de gasten die op voorsprong kwamen, RKC-spits Ezra Walian kon met verdediger Nick de Louw in zijn rug toch draaien en vanaf een kleine tien meter afronden (32' ;0-1). Ook bij de tweede Waalwijkse treffer zag de Helmondse verdediging er niet overtuigend uit, een voorzet van de vriijgelaten rechtsback Gaari werd door Darren Maatsen eenvoudig binnen getikt (40' ;0-2). Op slag van rust kreeg Helmond Sport nog een tegenslag te verwerken, Van der Gaag moest na een (onbestrafte) overtreding op hem liggend op een brancard het veld verlaten.

Na een goede minuut spelen in de tweede helft moest ook een speler van RKC het veld verlaten, maar dan met een rode kaart. De van Almere City gehuurde Ezra Walian deelde tot twee keer toe een elleboogstoot uit aan zijn bewaker Nick de Louw. Ondanks deze 'man-meer' situatie wist Helmond Sport de tegenstander echter nauwelijks in verlegenheid te brengen. Door een verdwaalde bal van Swinnen die op de lat terecht kwam kreeg invaller Muzaqi in de rebound bij toeval een kans. Dezelfde Muzaqi tekende ook voor de tweede serieuze doelpoging na de rust, maar toen waren de laatste tien minuten al aangebroken. Hierin zag de volledig vrijstaande Brusselaars zijn inzet uit een corner van Zeldenrust in de tribune belanden, waarna RKC nog tot tweemaal toe de zege had kunnen vergroten.
Volgende week vrijdag speelt Helmond Sport in Eindhoven tegen de plaatselijke FC. 

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel - Jeroen Verkennis, Bart Meijers, Nick de Louw (73' Ron Janzen), Joeri Poelmans - Steven Edwards (59' Albian Muzaqi), Bodi Brusselers, Tibeau Swinnen - Jordan van de Gaag (46' Dean Koolhof), Diego Snepvangers, Furhgill Zeldenrust.
Geel: Snepvangers (21'), Swinnen (45') en Meijers (90').
Op de bank en niet ingevallen: Koen Wesdorp, Bram Zwanen, Dylan de Braal, Juul Respen, Dion van Horne en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Richelor Sprangers (geschorst en interlandverplichtingen); Maiky Fecunda, Kjell Knops, Daan Ibrahim, Jamie Watt en Arne Naudts (allen geblesseerd).