18 maart 2022
Helmond Sport 4-0 NAC Breda
GS Staalwerken Stadion

Ruime zege op NAC Breda!

Helmond Sport heeft vanavond in het SolarUnie Stadion een grote zege behaald op NAC Breda. De gasten hadden tot aan de Helmondse openingstreffer het betere van het spel, maar hadden daarna niets meer in te brengen tegen de ontketende formatie van Sven Swinnen.

NAC_Havekotte.jpgMike Havekotte verrichtte een groot aantal reddingen.

De Helmondse trainer miste, net zoals in de ontmoeting van afgelopen maandag met VVV Venlo, een groot aantal spelers. Hij hield vast aan een formatie met daarin drie centrale verdedigers (Fosu-Mensah, Van der Meer en Bukusu) die op de flanken ondersteund werden door Reith (rechts) en Van Hove (links).
Voorin was er wel een wijziging aangebracht, Dylan Seys stond in het centrum van de aanval,Thomas  Beekman was de nieuwe rechtsbuiten. Laatstgenoemde zorgde bij een uitval voor het eerste gevaarlijke moment aan Helmondse zijde, maar liet zich uiteindelijk door centrale verdediger Gylermo Siereveld de bal afnemen.

NAC_Bukusu.jpgNEC-huurling Kevin Bukusu had wederom een basisplaats.

Het waren echter de geel-zwarten die in deze fase een overwicht hadden. Doelman Mike Havekotte verrichtte eerst een redding op een schot van Yassine Azzagari, om even later ex-HS speler Odysseus Velanas (in het seizoen 2018/2019 een half jaar gehuurd van FC Utrecht) tot twee keer toe van scoren af te houden. Net nadat doelman Havekotte nog tweemaal een Bredase openingstreffer had voorkomen (ook door Ezechiel Banzuzi en Wout Neelen liet hij zich niet passeren), was het Thomas Beekman die op een assist van Jellert Van Landschoot wist te scoren (38’ ;1-0).

NAC_Beekman_1-0.jpg

Thomas Beekman rondt met een lob op bijzonder fraaie wijze af.

Deze (onverwachte) achterstand zou NAC niet meer te boven komen. Balverlies in de achterhoede had Jellert Van Landschoot zomaar de tweede Helmondse treffer kunnen opleveren. Deze verdubbeling van de voorsprong zou er toch nog komen voor rust, de op rechts doorgebroken Thomas Beekman gaf spits Dylan Seys een niet te missen kans (44’ ;2-0).

NAC_Seijs.jpgDylan Seys is trots op zijn goal.

Meteen na de hervatting viel de beslissing toen een voorzet van links van Bryan van Hove door de bij de tweede paal geheel vrijstaande Boyd Reith werd ingetikt (47' ;3-0). Het was zijn meest eenvoudige (en trouwens ook zijn enige) treffer in het betaalde voetbal. Zeven minuten later had deze prima rechtsback al meteen zijn tweede treffer op de voet, maar zijn schot ging een paar meter naast en over.

NAC_Reith2.jpgHistorische foto: Boyd Reith heeft gescoord!!

Het mocht de pret niet drukken want Jellert Van Landschoot (niet voor niets de Helmondse clubtopscorer) zorgde alsnog voor de vierde treffer, dit na prima voorbereidend werk van Dylan Seys (61’ ;4-0).

NAC_VanLandschoot4-0.jpgDe dertiende treffer voor clubtopscorer Jellert Van Landschoot.

Deze toch al memorabele wedstrijd kreeg nog een bijzonder tintje met het debuut van Tarik Essakkati. Deze jeugdspeler speelt normaliter in Helmond Sport-O16 als aanvallende middenvelder, maar was wegens het grote aantal afwezigen aan de selectie toegevoegd. Met zijn zestien jaar, twee maanden en twee dagen is hij de jongste Helmond Sport-speler ooit. Hij stond nog geen half minuut in het veld toen hij met zijn eerste actie slechts enkele centimeters naast het doel van Nick Olij schoot.

NAC_Essakkati.jpgHet visitekaartje van de Helmond Sport Academy: Tarik Essakkati!! 

Opstelling Helmond Sport (5-2-3 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith, Paul Fosu-Mensah, Robin van der Meer (78’ Dean van der Sluijs), Kevin Bukusu, Bryan van Hove; Lucas Defise, Maxime De Bie (70’ Gaétan Bosiers); Thomas Beekman (86’ Tarik Essakkati), Dylan Seys (70’ Jessy Hendrikx), Jellert Van Landschoot (86’ Amoros Nshimirimana).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Sander Vereijken (geschorst), Jarno Lion, Aaron Bastiaans, Jelle Goselink, Arno Van Keilegom, Ilias Breugelmans, Jules Houttequiet en Keyennu Lont.