18 juli 2020
MVV Maastricht 0-1 Helmond Sport
Stadion De Geusselt

Helmond Sport begint met oefenwinst bij MVV

Helmond Sport is de oefencampagne goed begonnen met een 0-1 zege op MVV. In een vrijwel leeg Stadion De Geusselt (wedstrijd had een besloten karakter) tekende proefspeler Chovanie Amatkarijo vier minuten voor tijd voor de enige treffer.

MVV_ Sander Vereijken.jpg

Trainer Wil Boessen begon dit duel met nog vijf andere proefspelers in de basis, een daarvan kon zich al erg snel onderscheiden. Keeper Rowen Koot maakte een harde inzet van dichtbij van Koen Kostons onschadelijk, daarvoor had ook al Joeri Schroijen de kans gekregen op een hele vroege voorsprong voor de thuisclub. Na deze moeilijke openingsfase herstelde Helmond Sport zich echter prima. Het resulteerde in een aantal halve kansjes voor resp. Jordy Thomassen, Chovanie Amatkarijo, Lance Duijvenstijn en nog een keer spits Thomassen. Het einde van de eerste helft was daarentegen weer een kopie van het begin, de thuisclub liet wederom twee kansen op de openingstreffer liggen. Centrale verdediger Shermar Martina faalde echter hopeloos, Rowen Koot hield Luc Mares van scoren af.

MVV-scrimmage.jpg

De prima keepende Rowen Koot kwam na de rust niet meer terug, Stijn van Gassel nam zijn plek in. Ook vier andere veldspelers maakten hun opwachting, zo werden Sander Vereijken (links) en Robert Mutzers (rechts) de nieuwe vleugelspitsen, Juul Respen de meest aanvallende middenvelder, Dean van der Sluijs linksback. Het centrale verdedigingsduo bestaande uit Guus Joppen en Orhan Džepar bleef de hele wedstrijd intact, ondanks het feit dat trainer Boessen in de tweede helft spelers “in en uit” wisselde.

MVV_Jordy Thomassen.jpg

Met deze sterk gewijzigde formatie kreeg Helmond Sport al vroeg in de tweede helft een paar flinke kansen. Nadat Van der Sluijs er niet in was geslaagd om de ver uitgelopen MVV-keeper Ricco Cymer te omspelen, kwam de bal in de rebound terecht voor Sekou Sylla. De vorig seizoen voor Excelsior Maassluis spelende linksback slaagde er echter niet in om de bal vanaf 30 meter met een lob in het lege doel te plaatsen. Drie minuten later mocht hij het van heel wat dichterbij proberen, maar toen werd zijn inzet geblokt door een verdediger. Even later had ook Sander Vereijken de 0-1 op de schoen na een voorzet van rechts van Juul Respen.

MVV_Karim Loukili.jpg

Helmond Sport bewaarde het beste echter voor het laatst. De op links doorgebroken Karim Loukili had na zijn prachtige aanname helaas geen adequate afronding, maar even later stond de vorig jaar voor Jong Sparta uitkomende Marokkaan toch aan de basis voor de winnende treffer. Zijn assist werd door de vorig jaar bij Tweede Divisionist Scheveningen uitkomende Chovanie Amatkarijo afgerond (86’ ;0-1).

MVV-Loukili.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Rowen Koot – Jesse Kieboom, Guus Joppen, Orhan Džepar, Sekou Sylla – Kay van de Vorst, Lance Duijvestijn, Jeff Stans (aanv.) – Chovanie Amatkarijo, Jordy Thomassen, Karim Loukili.
Ingevallen (begin tweede helft): Stijn van Gassel, Dean v.d. Sluijs, Robert Mutzers, Juul Respen en Sander Vereijken.