18 augustus 2017
FC Volendam 2-2 Helmond Sport
Kras Stadion

Helmond Sport pakt punt bij Volendam in slotfase

Helmond Sport pakt punt bij Volendam in slotfase

Helmond Sport heeft vanavond in de openingswedstrijd van het nieuwe Jupiler League seizoen een gelijkspel behaald in Volendam. Halverwege zat het er nog naar uit dat de terugreis met lege handen zou zijn, na de rust werd een 2-0 achterstand echter nog goedgemaakt.

Roy Hendriksen had voor een basis gekozen die slechts op twee plaatsen afweek waarmee het vorige seizoen werd afgesloten. De vertrokken spelers Ten Den (wel aan de aftrap maar dan bij de tegenpartij) en Justiana waren vervangen door resp. de Belg Arne Naudts (spits) en de Engelsman Brandon Ormonde-Ottewill (linksback) . Het optreden van de voormalige jeugdspeler van Arsenal was echter van korte duur, nog voor de rust moest hij geblesseerd het veld verlaten.

Dit was zeker niet het enige Helmondse leed in de eerste helft. Verdedigend was de zaak allesbehalve op orde, te vaak werden 'lopende' spelers niet opgepakt. Maar ook in 'dode' spelsituaties werd er niet scherp gedekt, met een vroege Volendamse voorsprong (Nick Runderkamp profiteerde na een vrije trap van Kevin van Kippersluis) tot gevolg (10' ;1-0). De achterstand werd verdubbeld toen Runderkamp ongehinderd vanaf links een voorzet mocht geven, Ten Den kon met de hak de bal onhoudbaar in de verste hoek sturen (20' ;2-0).

De andere Volendamse aanwinst (naast Ten Den) Luis Pedro had drie minuten later al voor de 3-0 kunnen zorgen, maar gelukkig bleef dit HS bespaard. Rond het half uur kwamen de eerste Helmondse kansen, Naudts was net te laat om een voorzet van de goed (maar helaas veel te kort) spelende Ormonde-Ottewil binnen te tikken, twee minuten later kreeg Robert Braber zeeën van tijd om een stuiterende bal onder controle te krijgen, maar de (enige) Helmondse routinier schoot desondanks van dichtbij hoog over.

Runderkamp zou kort voor de rust nog de lat raken, maar na de hervatting was niet alleen het weer omgeslagen (de zon had plaats gemaakt voor veel wind, regen en bliksem), maar ook het spelbeeld. Van de Volendamse dynamiek was nauwelijks iets meer over, keeper Hobie Verhulst zag nu vooral spelers op zich af komen. Nadat hij al tweemaal Arne Naudts van een treffer had afgehouden, was hij kansloos op zijn kopbal uit een vrije trap van Zeldenrust (64' ;2-1).

De verdiende (althans, op basis van de tweede helft) gelijkmaker viel enkele minuten voor tijd. Net nadat Verhulst reddend had opgetreden bij een kopbal van invaller Charlton Vicento werd hij in een daaropvolgende corner van dichtbij gepasseerd door Ron Janzen (87' ;2-2). Het zwaar bevochten punt kwam in de blessuretijd nog in gevaar bij een scrimmage voor het doel van Stijn van Gassel, die met de schrik vrij kwam.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel; Jeroen Verkennis (48' Maiky Fecunda), Stephen Warmolts, Robert van Koesveld, Brandon Ormonde-Ottewill (36' Ron Janzen); Steven Edwards, Robert Braber, Jason Bourdouxhe (86' Charlton Vicento); Jordy Thomassen, Arne Naudts, Furghill Zeldenrust.
Geel: Verkennis (42') en Edwards (77'), beiden voor neerhalen tegenstander.
Op de bank en niet ingevallen: Grad Damen, Giovanni Hiwat, Dylan de Braal, Nassim Amaarouk, Bram Zwanen en Joris van Gerwen (keeper).
Geblesseerd: Verkoelen.

Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen 

Copyright-ProShots-1674482.jpg