18 augustus 2023
Helmond Sport 1-0 FC Den Bosch
GS Staalwerken Stadion

Eerste thuisduel goed voor drie punten!

Helmond Sport heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2023-2024 in winst omgezet, in het GS Staalwerken Stadion werd FC Den Bosch verdiend met 1-0 verslagen. In vergelijking met het (verloren) duel van vorige week bij Roda JC, had trainer Bob Peeters zijn basisformatie op twee plaatsen aangepast. Michael Chacon en Håkon Lorentzen waren uit de ploeg gelaten ten faveure van Giannis-Fivos Botos en Mohammed Amin Doudah. Laatstgenoemden stonden beiden op het (aanvallend ingestelde) middenveld dat werd gecomplementeerd door controleur Lucas Vankerkhoven.

FCDB_Sfeer.jpgAan sfeer geen gebrek vanavond!

Laatstgenoemde leidde met een interceptie de eerste Helmondse kans in, de voorzet van Arno Van Keilegom bereikte Martijn Kaars echter net niet. Vier minuten later was het Rik Mulders die voor het eerste gevaar aan Bossche zijde zorgde, zijn inzet ging voorlangs. Het Helmondse overwicht werd in de score uitgedrukt door Giannis-Fivos Botos die een voorzet van de jarige Joseph Amuzu knap aannam en dito afrondde (27’ ;1-0). Vier minuten later was de goed spelende Griekse middenvelder dichtbij zijn tweede treffer, dit na een snel (en vooral slim) genomen vrije trap van Mohammed Amin Doudah.

FCDB_Doudah.jpgDoudah en Botos zorgden voor meer 'voetbal' op het Helmondse middenveld.

Na de rust zou de van AEK Athene overgekomen middenvelder niet meer terugkeren. Zijn vervanger Håkon Lorentzen werd de nieuwe spits, nu waren Martijn Kaars en Mohammed Amin Doudah de twee aanvallende middenvelders. De Helmondse aanvallen waren in de tweede helft wel wat minder talrijk, zeker naarmate de tijd verstreek trok Helmond Sport zich verder terug op eigen helft.

FCDB_Lorentzen.jpg

Håkon Lorentzen nam FCDB-keeper onder vuur met een hard schot.

Gevaarlijke situaties zou dit echter niet opleveren. Op de counter was invaller en debutant Mohamed Mallahi nog dichtbij de 2-0, maar in de score zou geen verandering meer komen. Vijf minuten in blessuretijd meldde FC Den Bosch-keeper Joey Roggeveen zich weliswaar in het Helmondse strafschopgebied, maar ook hij kon zijn collega Wouter van der Steen niet op de proef stellen.

FCDB_Mallahi.jpg

Mohamed Mallahi met een kopbal bij de tweede paal dichtbij de 2-0. 

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Wouter van der Steen; Bram van Vlerken (59’ Doke Schmidt), Flor Van den Eynden, Elmo Lieftink, Bryan van Hove; Lucas Vankerkhoven, Giannis-Fivos Botos (46’ Håkon Lorentzen), Mohammed Amin Doudah (81’ Michael Chacon); Joseph Amuzu (59’ Mohamed Mallahi), Martijn Kaars, Arno Van Keilegom.
Geel: Van Hove (86' ;tijdrekken) en Vankerkhoven (90' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Mees Kreekels, Peter van Ooijen, Gabriël Çulhacı, Michel Ludwig, Tarik Essakkati, Noé Rottiers en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Lars Zonneveld, Pius Krätschmer, Álvaro Marín, Wassim Essanoussi en David Mistrafović.

FCDB_juich_na_afloop.jpgVreugde na afloop bij de spelers.