18 september 2020
Helmond Sport 0-1 FC Volendam
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport verliest in blessuretijd van FC Volendam

Helmond Sport heeft vanavond een ongelukkige nederlaag geleden tegen FC Volendam. Een (doelpuntloos) gelijkspel had de verhoudingen in het SolarUnie Stadion goed weergegeven, maar een onverwachte treffer in blessuretijd van invaller Nick Doodeman zorgde ervoor dat de formatie van Wil Boessen met lege handen achterbleef.

Volendam_Sluijs.jpg

In tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen vrijdag in en tegen Eindhoven werd trainer Wil Boessen ditmaal niet geplaagd door (vele) afwezigen. Sander Vereijken, in de eerste drie wedstrijden van het seizoen basisspeler, begon op de bank. Op het Helmondse middenveld was wel een plaats ingeruimd voor Orhan Džepar, die tot nu toe uitsluitend in de achterste linie was opgesteld. Laatstgenoemde stond na een kwartier spelen aan de basis van de eerste Helmondse kans. Via Karim Loukili kwam de bal bij Lance Duijvestijn, maar de meest aanvallende middenvelder slaagde er niet in om met het hoofd de juiste richting te geven.

Volendam_Duijvestijn.jpg

Loukili kreeg een halve minuut later de bal met een schot wel tussen de palen, zonder daarmee Volendam-keeper Nordin Bakker echter ernstig te verontrusten. De gasten kwamen eigenlijk in de gehele eerste helft niet in de problemen, zonder zelf al te veel gevaar te stichten. Aanvoerder Boy Deul (na een snel en slim genomen vrije trap van Feyenoord-huurling Francesco Antonucci) en de na een grove dekkingsfout vrij voor Van Gassel opduikende Zakaria El Azzouzi tekenden voor de zeer spaarzame kansen voor de rust.

Volendam_Stans.jpg

Na de hervatting nam Helmond Sport het initiatief over. Orhan Džepar zorgde voor de eerste opwinding door op aangeven van Karim Loukili het Volendamse doel stevig onder vuur te nemen. Beiden zouden echter een kleine tien minuten later het veld moeten ruimen, met Sander Vereijken en Gaétan Bosiers kwamen er twee verse krachten binnen de lijnen. Laatstgenoemde zou spits Jordy Thomassen met het hoofd in stelling brengen, en had zelf kort voor tijd ook een (gelukkig tot stand gekomen) doelkans. Uiteraard dook de altijd in beweging zijnde Lance Duijvestijn nog een keer op voor het Volendamse doel, maar zijn inzet werd op het laatste moment door Volendam-verdediger Marco Tol geblokt.

Volendam_Bosiers.jpg

In de slotfase leek Helmond Sport dan toch aan de winnende treffer te komen toen Volendam-verdediger Marco Tol zich lelijk verkeek op een diepe bal. Spits Jordy Thomassen kwam echter niet tot een fatsoenlijke afronding. Voor de derde achtereenvolgende keer wist Helmond Sport dus niet te scoren en dat zou in de blessuretijd extra pijnlijke gevolgen krijgen. Invaller Nick Doodeman kopte een voorzet van de mee opgekomen linksback Derry John Murkin onhoudbaar voor doelman Van Gassel in het net (90'+2 ;0-1).

Volendam_Thomassen.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Guus Joppen (78' Maxime De Bie), Alec Van Hoorenbeeck, Dean van der Sluijs ; Lance Duijvestijn, Jeff Stans, Orhan Džepar (61' Gaétan Bosiers) ; Arno Van Keilegom, Jordy Thomassen, Karim Loukili (61' Sander Vereijken).
Geel: Džepar (39' ;neerhalen tegenstander), Van Hoorenbeeck (50' ;neerhalen tegenstander), Bosiers (77' ;neerhalen tegenstander), Duijvestijn (87' ;neerhalen tegenstander) en Thomassen (90' ;bal wegtrappen).
Op de bank en niet ingevallen: Juul Respen, Kay van de Vorst en Rowen Koot (keeper).
Afwezig: Robert Mutzers.