18 oktober 2019
FC Dordrecht 1-2 Helmond Sport
Matchoholic stadion

Eerste uitzege van het seizoen!

Helmond Sport heeft vanavond de eerste uitzege van het seizoen behaald. In en tegen Dordrecht leek driekwart wedstrijd een gelijkspel het maximaal haalbare voor het team van Wil Boessen, maar twee Helmondse treffers binnen twee minuten bleken voldoende voor een overwinning op de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie.

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week in Kerkrade was de basisformatie licht gewijzigd.  Bram Zwanen (tegen Roda JC linksbuiten) was uit de ploeg gelaten, Dean Koolhof (vorige week ziek) nam de rechtsbuiten positie in, Snepvangers verhuisde naar de linkervleugel.

Dordt_Snep.jpg

Laatstgenoemde had voor het eerste Helmondse gevaar kunnen zorgen als hij een splijtende pass van Jeff Stans had kunnen aannemen. Twee minuten later werd de Dordtse keeper Petar Stoskovic daadwerkelijk in verlegenheid gebracht, de ex-goalie van UNA zag een afstandsschot van Swinnen boven hem op de lat uiteenspatten. Daarmee zijn eigenlijk wel alle Helmondse wapenfeiten van de eerste helft genoemd, het was vooral de thuisclub die de lakens uitdeelde in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Spits Thomas Schalekamp had zijn vizier echter niet op scherp staan toen hij vanaf vijf meter mocht aanleggen, de goed spelende Anass Achahbar schoot vanuit kansrijke positie net naast de paal en daarnaast verrichtte Stijn van Gassel op zijn verjaardag een aantal prima reddingen.

foto_Dordt_Scrimmage.jpg

De jarige doelman zou ook kort na de rust zijn ploeg voor een achterstand behoeden, en sprokkelde bij zijn spelhervattingen de nodige seconden bij elkaar om de vaart uit het Dordtse spel te halen. Het was echter zijn eigen team dat toesloeg, een schitterende combinatie opgezet door Tibeau Swinnen en Joeri Poelmans, gevolgd door een hakje van Diego Snepvangers, werd door Dean Koolhof afgerond (66’ ;0-1).

Dordt_Koolhof_0.jpg

Deze onverwachte voorsprong werd binnen twee minuten verdubbeld, een vrije trap van Swinnen werd door Thomas Kok in eigen doel gekopt (68’ ;0-2).
De thuisclub was (net zoals Džepar die bij deze treffer hard in botsing kwam met de Dordtse doelman) flink aangeslagen, maar toen invaller Jordy Wehrmann zijn schuiver van ver buiten het strafschopgebied in het doel zag verdwijnen (83’ ;1-2) kwam de spanning weer volop terug.

Dordt_klomp.jpg

Ex-HS speler Brandon Ormonde-Ottewil zag eerst zijn voorzet via een Helmondse verdediger op de lat belanden, daarna kreeg de linksback die in de slotfase eigenlijk alleen aan aanvallen dacht nog twee opgelegde kansen op de gelijkmaker. Vier minuten in blessuretijd kregen de Schapenkoppen hun laatste doelkans, uit een corner kopte de mee naar voren gekomen doelman Stoskovic naast.

Dordt_DeRegt.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen, Ferry de Regt, Daan Klomp, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Jeff Stans, Orhan Džepar ; Dean Koolhof (86' Nick de Louw), Juul Respen (66' Robert Mutzers), Diego Snepvangers (86' Sander Vereijken).
Geel: Swinnen (33' ;vasthouden tegenstander) en Joppen (60' ;hands).
Op de bank en niet ingevallen: Bram Zwanen, Daan Ibrahim, Givan Werkhoven, Jeffrey Neral, Jeroen Verkennis, Kay van de Vorst en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Bodi Brusselers en Senne Vits (keeper).