18 november 2016
FC Dordrecht 1-4 Helmond Sport
Matchoholic stadion

Ruime zege in Dordrecht

Ruime zege in Dordrecht
 

Helmond Sport heeft vanavond in Dordrecht met 1-4 gewonnen van de plaatselijke FC. Het team van Roy Hendriksen profiteerde optimaal van de zwak spelende thuisclub, zonder zelf tot opzienbarende hoogte te stijgen.
 

Aan de aftrap in het Riwal Hoogwerkers Stadion stonden exact dezelfde basis spelers als twee weken geleden tegen Jong PSV, de inmiddels herstelde vleugelverdedigers Jeroen Verkennis en Gillian Justiana namen plaats op de bank. Wel in het veld Marc Höcher, zijn vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied zorgde voor het eerste Helmondse doelgevaar. De tweede kans leidde tot de openingstreffer, nadat Thomassen de bal eigenlijk iets te hard richting Ten Den had gespeeld kreeg hij deze wel op maat terug en hoefde alleen maar binnen te knikken (12' ;0-1).

De Dordtse ploeg maakte bepaald geen sterke indruk in deze fase, de achterste linie liet zowel in verdedigend als in opbouwend opzicht heel veel steken vallen. Toch kwam de thuisclub nog aan een aantal (halve) kansen, maar dat kwam omdat ook HS het achterin wel erg laconiek oppakte. De tweede treffer kwam dan ook uit de lucht vallen, een van richting veranderde voorzet van Zeldenrust viel precies goed voor Thomassen (38' ;0-2). 
De Schapenkoppen verlangden na deze tik nadrukkelijk naar het einde van de eerste helft, maar verder onheil kon echter niet uitblijven. Vier minuten later schoot Ten Den uit de rebound van een schot van Edwards op de lat, en in de blessuretijd viel de onvermijdelijke derde treffer toen Zeldenrust geheel ongehinderd op doelman Coremans afging (45'+1; 0-3).

De rust deed de groen-witten goed, met nieuwe energie werd de tweede helft gestart. Dit leidde al na twee minuten tot een enorme kans toen spits Thomas met een hakbal de paal trof. De spanning kwam even later toch (even) terug in de wedstrijd voor de 1.641 toeschouwers toen Kaya zich verkeek op een vrije trap, Thomas kon daarvan profiteren (61' ;1-3).
Tussendoor had HS nog twee identieke kansen gekregen, allebei ingeluid door Dordts balverlies op eigen helft (de thuisclub bouwde soms tot in het extreme op van achteren uit). Eerst probeerde Zeldenrust vanaf 40 meter de ver voor zijn doel staande Coremans te lobben, daarna deed Höcher dat vanaf nog iets verder nog eens dunnetjes over. Later in de tweede helft trof de goed spelende Höcher wel doel, zijn vrije trap van 20 meter ging onhoudbaar in de kruising (72' ;1-4).

Helmond Sport stijgt na deze zege naar de zevende(!) plaats in de Jupiler League, in de stand van de tweede periode staat het nu tweede achter Almere City.
A.s. vrijdag speelt Helmond Sport thuis tegen Fortuna Sittard, de maandag daarna uit tegen NAC Breda.

Opstelling Helmond Sport (1-4-4-2 formatie):
Ferhat Kaya - Maikel Verkoelen, Stephen Warmolts, Robert van Koesveld, Ron Janzen (69' Gillian Justiana) - Marc Höcher (79' Giovanni Hiwat), Steven Edwards, Robert Braber, Furhgill Zeldenrust (58' Joey Godee) - Jordy Thomassen, Teije ten Den.
Geel: Janzen (60' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Jeroen Verkennis, Shpend Hasani, Nick de Louw, Wietse van Lankveld, Stijn van Gassel (keeper) en Joris van Gerwen (keeper).
Afwezig: Brulmans (ziek), Fecunda, Bourdouxhe, Strijbosch, Vicento en Van Heugten (allen geblesseerd).

 

FC Dordrecht - Helmond Sport 18 november 2016