18 december 2020
Jong AZ 2-2 Helmond Sport
AFAS Trainingscomplex

Helmond Sport sluit 2020 af met gelijkspel tegen Jong AZ

Helmond Sport heeft het kalenderjaar 2020 afgesloten met een gelijkspel, op het AFAS trainingscomplex in Wijdewormer werd het 2-2 tegen Jong AZ. De ploeg van Wil Boessen gaat hierdoor de (mini-)winterstop in met zeventien punten uit even zoveel wedstrijden, en doet dat afhankelijk van het resultaat van Jong PSV a.s. maandag als vijftiende of zestiende in de ranglijst.

AZ_Loukili.jpg

In de afgelopen vier wedstrijden speelde Helmond Sport steeds in dezelfde basis, maar daar kwam vanavond noodgedwongen een einde aan. De licht geblesseerde Stijn van Gassel werd onder de lat vervangen door Rowen Koot die daardoor zijn debuut maakte bij Helmond Sport. Berk Cetin had afgelopen maandag tegen Roda JC na het uitvallen van Dean van der Sluijs al  zijn eerste minuten gekregen, nu was het zijn debuut in de basis. Sinds enige tijd was er ook weer een plaats ingeruimd voor Orhan Džepar, met (slechts) 24 jaar meteen de oudste speler in de basis.

AZ-VanHoorenbeeck.jpg

Džepar was op het middenveld opgesteld, het centrale verdedigingsduo bestond (bij afwezigheid van Guus Joppen) uit de KV-Mechelen huurlingen Maxime De Bie en Alec Van Hoorenbeeck. Laatstgenoemde slaagde er na ruim een half spelen niet in om AZ-aanvaller Thijs Oosting af te stoppen (34’ ;1-0). Tot dan toe had doelman Koot vrijwel niets te doen gehad, en hetzelfde gold voor AZ-collega Mees Bakker. Laatstgenoemde liet zich een goede vijf minuten later echter eenvoudig passeren door een schot van Bosiers (40’ ;1-1). Net voor deze gelijkmaker had Loukili zich voor het eerst laten zien met een schot net over de kruising, vlak voor rust was Helmond Sport wederom gevaarlijk via Boyd Reith.

AZ_Juich.jpg

De goede slotfase van de eerste helft kende echter geen vervolg na de hervatting, de thuisploeg kwam voor de tweede keer op voorsprong door een treffer van spits Thijs Oosting. Linksback Maxim Gullit gaf ongehinderd een voorzet van links, het Belgische centrale verdedigingsduo maakte het Oosting evenmin moeilijk (56’ ;2-1).

AZ_Vereijken.jpg

Een paar minuten nadat Oosting zijn kans op een derde treffer had laten lopen, kwam Helmond Sport langszij. AZ-doelman Mees Bakker ging daarbij wederom niet vrijuit. Zijn halve redding op een schot van Sander Vereijken gaf Arno van Keilegom de mogelijkheid om in de rebound te scoren (68’ ;2-2).
Lance Duijvestijn liet de mogelijkheid liggen op de 2-3, deze viel ook niet meer nadat Boessen aanvallend had gewisseld. Jesse Hendrikx werd in de spits de vervanger van Goselink, het middenveld bestond toen uit louter offensief ingestelde spelers (Duijvestijn, Vereijken en Thomassen).

AZ_Juich2.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Rowen Koot ; Boyd Reith, Alec Van Hoorenbeeck, Maxime De Bie, Berk Cetin (90'+1 Joël Roeffen) ; Sander Vereijken, Orhan Džepar (80' Jordy Thomassen), Lance Duijvestijn ; Gaétan Bosiers (64' Arno Van Keilegom), Jelle Goselink (80' Jessy Hendrikx), Karim Loukili.
Geel: Cetin (63' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Juul Respen, Kay van de Vorst en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Stijn van Gassel, Guus Joppen, Dean van der Sluijs, Dani Theunissen, Ramon de Wilde (allen geblesseerd) en Jeff Stans (geschorst).