19 januari 2018
Helmond Sport 1-4 FC Volendam
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport begint derde periode in mineur

Helmond Sport heeft in de openingswedstrijd van de derde periode een gevoelige 1-4 nederlaag geleden tegen FC Volendam. Het team van Roy Hendriksen had in het eerste half uur niets te duchten van het andere Oranje, om vervolgens in een kwartier tijd de wedstrijd volledig weg te geven.

Net zoals vorige week tegen Jong PSV bevatte de absentielijst weer een (bedenkelijk) groot aantal geblesseerden, aan het spel was dat in de openingsfase echter niet te zien. Na tien minuten zorgde Edwards voor het eerste doelgevaar, vier minuten later schoot Vicento in kansrijke positie de bal zelfs nog over het (na de storm helemaal niet meer werkende) scorebord. Nog geen minuut later vond de bij een vrije trap mee opgekomen centrale verdediger Dylan de Braal wel het net, maar nu constateerde scheidsrechter Kooij buitenspel.

Net voor het half uur leek spits Jordy Thomassen te scoren toen hij Volendam doelman Hobie Verhulst had gepasseerd, maar vanuit een niet meer zo makkelijke hoek ging zijn inzet net voorbij de tweede paal. De eerste keer dat het team van Misha Salden zich meldde in het Helmondse strafschopgebied leverde meteen een treffer op, spits Enzo Stroo werd namelijk door zijn bewaker Dylan de Braal helemaal niets in de weg gelegd toen hij vanaf een meter of zes een voorzet van rechts van Nick Doodeman binnen liep (29' ;0-1).
 
Deze onverwachte achterstand miste zijn uitwerking niet, de overtuiging was bij Helmond Sport meteen verdwenen. Balverlies van Robert Braber werd gecorrigeerd door een overtreding op twintig meter recht voor het doel, het Volendamse talent Joey Veerman benutte de toegekende vrije trap met een schot door de muur in de hoek (42' ;0-2). De ellende werd compleet toen een inzet van ex-HS speler Kevin Visser via het been van Warmolts onhoudbaar over Van Gassel heen in het net belandde (45' ;0-3).

Ondanks deze grote marge kreeg Helmond Sport na de rust nog voldoende gelegenheden om de spanning weer terug in de wedstrijd te krijgen. Vicento had dan wat meer geluk nodig bij zijn curieuze hakbal, Thomassen had wat beter moeten richten toen hij vanaf vijf meter tegen de paal schoot. Ook kopballen (uit corners) van resp. De Braal en Janzen hadden het geloof op een resultaat bij de 1.367 toeschouwers terug kunnen brengen, nu moesten ze wachten op een kopbal van Thomassen na een prima actie van Edwards (70' ;1-3). Met verdediger De Braal als extra spits werd het slotoffensief ingezet, maar het waren de gasten die hiervan profiteerden. Invaller (en ex-HS spits) Teije ten Den liet nog na om de genadeklap te geven, Rodney Antwi besliste even later in een volgende counter de wedstrijd (84' ;1-4).

Helmond Sport blijft na de tiende nederlaag van het seizoen op de achttiende plaats staan van de Jupiler League. Volgende week vrijdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma, dan komt Almere City FC naar het Lavans Stadion.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Maiky Fecunda (63' Jeroen Verkennis), Stephen Warmolts, Dylan de Braal, Ron Janzen ; Steven Edwards, Robert Braber, Jason Bourdouxhe ; Giovanni Hiwat, Jordy Thomassen, Charlton Vicento (63' Daan Ibrahim).
Geel: Edwards (43' ;neerhalen tegenstander) en De Braal (60' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Bram Zwanen, Wietse van Lankveld, Nick de Louw, Jerreau Farel Cairo, Joris van Gerwen (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Van Koesveld, Zeldenrust, Damen, Naudts, Ormonde-Ottewill, Verkoelen, Watt en Van Heugten (allen geblesseerd).