19 maart 2021
Helmond Sport 2-1 Jong FC Utrecht
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport begint vierde periode met winst op Jong FC Utrecht

Helmond Sport is de vierde periode met een goed resultaat gestart, in het SolarUnie Stadion werd Jong FC Utrecht met 2-1 verslagen. Grote man in het team van Wil Boessen was Sander Vereijken, de middenvelder nam beide goals voor zijn rekening.

Utrecht_Boessen.jpg

Na vijf wedstrijden zonder zege kon trainer Wil Boessen vanavond dik tevreden zijn over het resultaat.

In de openingsfase zag het er echter niet naar uit dat Helmond Sport punten zou gaan halen tegen het lager geklasseerde Jong FC Utrecht. Binnen zeven minuten waren de gasten al viermaal voor het doel van de jubilerende Stijn van Gassel opgedoken. Het eerste gevaar werd gesticht door een prima voorzet van Djevencio van der Kust, deze linksback kwam in het vervolg van de eerste helft regelmatig mee op over de linkerflank. Ook het tweede gevaar kwam van links, nu was het linksbuiten Tim Pieters die van zijn bewaker Joël Roeffen alle gelegenheid kreeg om van zestien meter uit te halen. Laatstgenoemde stond in de basis vanwege een blessure van Boyd Reith, daarnaast miste Helmond Sport ook nog Maxime De Bie wiens positie op het middenveld was overgenomen door zijn landgenoot Gaétan Bosiers.

Utrecht_Van-Gassel.jpg

Dean van der Sluijs (met rugnummer 5) weet ten koste van een corner rechtsbuiten Mohamed Mallahi (rugnummer 7) af te stoppen, Gaétan Bosiers (rugnummer 33) kijkt van een afstand toe.

Ook bij de derde kans van de Utrechtenaren kwam Helmond Sport de schrik vrij. Een te korte kopbal van Guus Joppen werd onderschept door Jeredy Hilterman, waarna de Utrecht-spits er wel in slaagde om Van Gassel te omspelen, maar niet om de bal in te lege doel te schieten. De clubtopscorer van Jong FC Utrecht (15 goals) zag zijn inzet weer via de paal terug het veld in springen.

De Utrechtse kansenregen werd afgesloten met een kopbal van rechtsbuiten Mohamed Mallahi net over, waarna het wachten was op het eerste Helmondse gevaar. Deze zou worden ingeleid door centrale verdediger Ruben Kluivert (de jongere broer van Justin) die de bal zomaar in de voeten van Jelle Goselink schoot. Na een slechte eerste aanname wist de huurling van Almere City wel een goede voorzet te produceren, de bij de tweede paal staande Sander Vereijken kopte vervolgens fraai binnen (21’ ;1-0).

Utrecht_Vereijken.jpg

Sander Vereijken scoorde vanavond twee keer, dat zijn er net zoveel als in zijn vorige 53 competitieduels samen.

Deze onverwachte openingstreffer vormde het begin van een (korte) periode van vijf minuten waarin Helmond Sport het initiatief naar zich toe trok. Een uitstekende combinatie tussen Karim Loukili en Lance Duijvestijn werd door eerstgenoemde afgerond met een schot tegen de binnenkant van de paal. De rebound van Arno Van Keilegom ging eveneens richting doel, maar werd door een verdediger geblokt. Uit de daaropvolgende corner kopte de mee opgenomen centrale verdediger Guus Joppen net naast.

Vanaf dat moment moest Helmond Sport zich weer vooral concentreren op het tegenhouden van de Utrechtenaren. In de slotfase van de eerste helft gebeurde dat met Arno Van Keilegom op de rechtsback positie, Roeffen had het veld (geblesseerd) verlaten. Invaller Aaron Bastiaans werd de nieuwe rechtsbuiten, maar zou vooral achter linksback Djevencio van der Kust aanlopen.

Utrecht_Van_Keilegom.jpg

Arno Van Keilegom fungeerde ruim 50 minuten als rechtsback, wat de huurling van KV Mechelen naar behoren deed.

De zeker niet onverwachte gelijkmaker viel pas na de hervatting. Uit een voorzet van rechtsback Mark Pabai kon de volledig vrijstaande Mohamed Mallahi inkoppen (56’ ;1-1), deze voormalige jeugdinternational was net voor de rust ook al dichtbij de 1-1. Het duurde echter maar vier minuten voordat Helmond Sport weer op voorsprong kwam, dit met de medewerking van Thijmen Nijhuis. De keeper van Jong Utrecht liet de bal simpelweg door zijn handen glippen na een afstandsschot van Sander Vereijken van zeker 25 meter (60’ ;2-1).

Het lukte de gasten onder leiding van Ab Plugboer het laatste half uur niet meer om nog over deze tegenslag heen te komen. Relatief eenvoudig kon Helmond Sport de zege over de eindstreep brengen, waardoor het naar de dertiende plaats stijgt. Volgende week zondag wacht een uitwedstrijd tegen Excelsior, het gat met de nummer negen van de ranglijst bedraagt slechts vier punten.

Utrecht_Loukili2.jpg

Clubtopscorer Karim Loukili kwam vanavond, net zoals de andere aanvallers, veel te weinig in het stuk voor.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Joël Roeffen (37' Aaron Bastiaans), Guus Joppen, Alec Van Hoorenbeeck, Dean van der Sluijs ; Sander Vereijken, Gaétan Bosiers, Lance Duijvestijn ; Arno Van Keilegom, Jelle Goselink (66' Jordy Thomassen), Karim Loukili.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Orhan Džepar, Juul Respen, Jessy Hendrikx, Ramon de Wilde, Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Boyd Reith, Maxime De Bie, Kay van de Vorst en Dani Theunissen (allen geblesseerd).