19 april 2019
Sparta Rotterdam 3-1 Helmond Sport
Het Kasteel

Pasen begint niet Vrolijk voor Helmond Sport

Helmond Sport heeft vandaag in zijn voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen met 3-1 verloren van Sparta. Het team van Robby Alflen liet op het Kasteel een bedenkelijke eerste helft zien waarin het met 2-0 achter kwam. Na de rust herstelde de nummer voorlaatst van de Keuken Kampioen Divisie zich, maar had geen uitzicht meer op een resultaat. 

In de beginfase werd Helmond Sport compleet overlopen door de Spartanen die nog een theoretische kans op het kampioenschap hebben. Voordat het eerste kwartier was verstreken waren er al zeven scoringskansen te noteren. Toen Abdou Harroui in de volgende aanval de bal daadwerkelijk in het doel kreeg besloot scheidsrechter Edwin van de Graaf de buitenspelregel maar even af te schaffen, door de goal (onterecht) goed te keuren kwam er in ieder geval wel een tussenstand op het scorebord die het spelbeeld wat meer recht deed (15' ;1-0).

Deze achterstand werd even later verdubbeld toen Lars Veldwijk na een corner vanaf tien meter hard binnenschoot (23' ;2-0). Helmond Sport bewaarde zijn eerste kans voor na de hervatting, Juul Respen (in de spits voor de geblesseerde Arne Naudts) kopte vanaf zes meter in de handen van Tim Coremans. Even later had Dylan George vrij doortocht naar deze Sparta-doelman, maar toen de Twente-huurling een (niet door de scheidsrechter bestrafte) duw in zijn rug kreeg was deze kans verkeken. Met ook nog mogelijkheden voor Swinnen en invaller Sprangers ging het qua kansenverhoudingen na de rust gelijk op met de Spartanen, maar de thuisclub zorgde wel voor de volgende treffer nadat Veldwijk bij toeval vrije doorgang kreeg naar Stijn van Gassel (81' ;3-0). In de slotfase kreeg Helmond Sport dan toch nog loon naar werken in de tweede helft, in een uitbraak zorgde Juul Respen voor de eretreffer (88' ;3-1).

Helmond Sport blijft na deze nederlaag op de voorlaatste plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie. Paasmaandag staat in het Lavans Stadion de derby tegen FC Eindhoven op het programma.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Maiky Fecunda (82' Maikel Verkoelen), Steven Edwards, Bart Meijers, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Bram Zwanen, Jordan van der Gaag ; Diego Snepvangers (46' Richelor Sprangers), Juul Respen, Dylan George (72' Ron Janzen).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Kjell Knops, Albian Muzaqi, Daan Ibrahim, Nick de Louw, Dion van Horne, Jamie Watt (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Geblesseerd: Jeroen Verkennis, Dean Koolhof, Dylan de Braal, Odysseus Velanas, Bodi Brusselers en Arne Naudts.