19 mei 2023
Helmond Sport 2-3 PEC Zwolle
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport wordt niet beloond tegen promovendus Zwolle

Helmond Sport heeft vanavond in de laatste (thuis-)wedstrijd van het seizoen met 2-3 verloren van promovendus PEC Zwolle. Het team van Bob Peeters kreeg hiermee een punt te weinig tegen de nummer twee van de KKD.

Zwolle_Publiek.jpgVolop belangstelling voor de seizoenafsluiting!

Trainer Bob Peeters had in dit aantrekkelijke duel dezelfde basis opgesteld als vorige week, de selectie was overigens zo breed dat er voor Gaétan Bosiers en David Mistrafović zelfs geen plaats meer was op de bank.
Na een klein kwartiertje viel het eerste doelgevaar te noteren, binnen een minuut kwam Jelle Goselink tweemaal in scoringspositie.  Drie minuten later waren het echter de gasten die de leiding namen, uit een voorzet van Haris Medunjanin kopte KKD-topscorer Lennart Thy raak (17’ ;0-1).

Zwolle_Goselink.jpg

Jelle Goselink had de score kunnen openen.

De Zwollenaren wisten niet hoe vlug ze de bal uit het net moesten halen, daarmee de indruk wekkend dat ze plannen hadden om de score verder op te voeren. Aan de ene kant een logische gedachte (op doelsaldo viel koploper Heracles namelijk nog in te halen), maar gezien het spelbeeld tot dan toe mochten de blauw-witten erg blij zijn dat ze überhaupt op voorsprong stonden.

Zwolle_Maddy2.jpgAssist voor Eros Maddy bij de 1-1.

Drie minuten later kregen ze weliswaar via een kopbal van Thomas van den Belt een kans op de 0-2, maar even daarna kreeg het team van Dick Schreuder al de gelijkmaker om de oren. Een voorzet van de op rechts doorgebroken Eros Maddy werd door Martijn Kaars met de binnenkant van de voet in de verste hoek geschoven (21’ ;1-1).

Zwolle_VanKeilegom3.jpgVan Keilegom tussen Van Polen en Schendelaar.

Zwolle bleef daarna wel erg offensief spelen, maar kreeg geen moment de controle over de wedstrijd. Het kwam al goed weg toen Arno Van Keilegom een misverstand tussen keeper Jasper Schendelaar en Bram van Polen niet afstrafte. Laatstgenoemde verliet even later, na een zelfgemaakte overtreding op Chacon (bestraft met geel), geblesseerd het veld. Schreuder zette er met de Griek Apostolos Vellios doodleuk nog een (lange) spits bij, maar kreeg in een counter het deksel op de neus. Jarno Lion begon halverwege de eigen helft aan een solo, om vervolgens de bal panklaar te leggen op Martijn Kaars. De beste Helmondse speler van dit seizoen (niet alleen vanwege zijn vele goals en zijn zeer vele afgelegde meters) schoot deze voorzet identiek binnen als bij zijn eerste treffer (45’ ;2-1).

Zwolle_Kaars_2-1.jpgAangever Lion en afmaker Kaars beiden op de foto.

Na de rust zou balverlies van Lucas Vankerkhoven (dat was zeker niet de eerste keer dat deze Belgische middenvelder de bal inleverde) de gelijkmaker inleiden. Lennart Thy kon zodoende zijn 23e treffer van het seizoen scoren (57’ ;2-2).

Invaller Jafar Arias liet vervolgens tot twee keer toe een levensgrote kans op een vernieuwde voorsprong liggen. Bij zijn eerste kans stond hij volledig vrij voor Jasper Schendelaar, maar kreeg de bal niet voorbij de Zwolle-keeper. Bij zijn tweede kans was zijn inzet vanaf tien meter veel te zacht om de voormalige AZ-doelman te passeren.

Zwolle_Arias.jpgGeen gelukkige invalbeurt voor Jafar Arias.

Op het einde van de wedstrijd zetten de gasten nog eens stevig aan om de winst binnen te halen. Mike Havekotte verrichtte nog een prima redding terwijl hij werd toegezongen (“Mike nog een jaar”), maar werd diep in blessuretijd alsnog gepasseerd. Scheidsrechter Van de Graaf had al geruime tijd de indruk gewekt om ‘alles’ maar toe te laten, maar besloot om voor een (vermeende) overtreding van Elmo Lieftink toch nog een keer zijn fluit te gebruiken. Uit deze vrije trap wist invaller Sven Zitman te scoren (90’+5 ;2-3).

Zwolle_schaal.jpgDe schaal kon weer onverrichterzake terug in de kofferbak.

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Jarno Lion, Mees Kreekels, Flor Van den Eynden, Bryan van Hove (69’ Gabriël Çulhacı); Lukas Vankerkhoven (62’ Elmo Lieftink), Michael Chacon; Eros Maddy (69’ Håkon Lorentzen), Martijn Kaars, Arno Van Keilegom (62’ Peter van Ooijen); Jelle Goselink (58’ Jafar Arias).
Geel: Maddy (71’ ;opstootje) en Peeters (90’+6 ;protesteren).
Op de bank en niet ingevallen: Bram van Vlerken, Marcus Scholten, Emir Terzi, Wassim Essanoussi, Dylan van Diepen, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Tom Beugelsdijk (geblesseerd).