19 juli 2019
Helmond Sport 1-0 Al Ahli
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport verslaat Al Ahli

Na een intensief trainingskamp deze week heeft Helmond Sport vanmiddag zijn derde oefenwedstrijd afgewerkt, op Sportpark de Ark in Mierlo won de formatie van trainer Wil Boessen met 1-0 van Al Ahli.

Helmond Sport kwam in de eerste helft nooit in problemen tegen de nummer vijf van Qatar in het afgelopen seizoen. De openingstreffer, tot stand gekomen door een fraaie actie van middenvelder Bram Zwanen (afgerond met een evenzo fraai schot in de kruising) was dan ook volkomen verdiend (14’ ;1-0). Net voor de rust was Sander Vereijken dichtbij de verdubbeling van deze voorsprong. Zijn dribbel, ingezet van de linkerkant en afgesloten met een schot recht voor doel, ging echter net naast. Even later zag ook Koolhof zijn inzet net naast het doel van de Braziliaanse keeper Ivanildo Rodrigues gaan en dat laatste gold ook voor de doorgebroken Givan Werkhoven, die echter wel had moeten afgeven aan de meegelopen Dean Koolhof.

Met veel Helmondse wissels ontstond zes minuten na de hervatting het eerste gevaar van de club uit Doha die drie weken in het naastgelegen HUB hotel bivakkeert, maar Koen Wesdorp (een van de vele invallers) wist het schot van dichtbij ternauwernood te blokken. Daarna was het weer Helmond Sport wat de klok sloeg op het bijveld van Mifano, Robert Mutzers kwam vrij voor de uitgelopen doelman maar slaagde er niet in om deze met een lob te passeren. Daarna zouden ook nog Werkhoven, Respen en Džepar (bal op de paal) de kans krijgen om de voorsprong te vergroten. In de slotfase werd een uiterst zeldzame, maar wel enorm grote kans van Al-Ahli wat naast gelukkig om zeep geholpen, een gelijkspel zou al helemaal geen afspiegeling zijn geweest van deze eenzijdige wedstrijd.

Opstelling Helmond Sport eerste helft (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen (aanv.), Daan Klomp, Nick de Louw, Diego Snepvangers ; Bram Zwanen, Tibeau Swinnen, Orhan Džepar ; Dean Koolhof, Givan Werkhoven, Sander Vereijken.

Opstelling Helmond Sport tweede helft (4-3-3 formatie):
Stefan Tielemans ; Jeffrey Neral, Jeroen Verkennis, Nick de Louw (67' Guus Joppen), Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen (67' Orhan Džepar), Bram Zwanen (67' Givan Werkhoven), Koen Wesdorp ; Daan Ibrahim, Juul Respen, Robert Mutzers.

Geel/Rood: Geen.
Geblesseerd: Ferry de Regt en Kay van de Vorst.

Helmond Sport - Al-Ahli