19 augustus 2020
Excelsior Rotterdam 2-1 Helmond Sport
Van Donge & De Roo Stadion

Onnodige nederlaag Helmond Sport bij Excelsior

Ondanks de 2-1 nederlaag heeft Helmond Sport de voorbereiding op acceptabele wijze afgesloten, in het Van Donge & De Roo Stadion was het team van Wil Boessen zekere niet de mindere van gastheer Excelsior.

Helmond Sport begon uitstekend, al na zes minuten spelen had spits Jordy Thomassen zijn team op voorsprong kunnen brengen, dit na goed voorbereidend werk van Karim Loukili. Een minuut later kwam de openingstreffer alsnog, Sander Vereijken liet vanaf 25 meter met een hard schot Excelsior doelman Alessandro Damen volstrekt kansloos (7’ ;0-1). Nauwelijks drie minuten later werd de volgende Helmondse kans genoteerd, voorbereiding en afronding kwamen beiden op naam van linksbuiten Karim Loukili. Zijn inzet met rechts ging echter via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Exc2.jpg

Halverwege de eerste helft verdween de bal wel in het net, maar Jordy Thomassen zou buitenspel hebben gestaan op het moment dat de mee opgekomen linksback Van der Sluijs een prima pass gaf. Zoals al af te leiden valt uit de strekking van dit verhaal, kwam de gelijkmaker behoorlijk uit de lucht vallen. Een voorzet van links van Joël Zwarts kon door de IJslandse spits Elías Már Ómarsson behoorlijk ongehinderd achter Van Gassel worden getikt (29’ ;1-1).

Exc3.jpg

De ruststand was wat meer in overeenstemming met het spelbeeld geweest als de inzet van Loukili op het einde van de eerste helft vanaf tien meter doel had getroffen. De gelijke (rust)stand paste wel bij het verloop van de tweede helft, toen ging de wedstrijd volledig gelijk op. Doelkansen waren er nauwelijks, de vrije trap waaruit Ahmad Mendes Moreira doel trof was dat eigenlijk ook niet (70’ ;2-1).

Exc5.jpg

De verdiende gelijkmaker had van het hoofd van Duijvestijn moeten komen, maar zijn richtingsgevoel was even afwezig bij het afronden van een voorzet van de ingevallen Juul Respen. Laatstgenoemde kreeg de bal drie minuten voor tijd wel in de touwen, maar die treffer werd geannuleerd omdat de eveneens ingevallen Bertaccini de voorzet over de achterlijn had gegeven.

Exc4.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel - Levi Opdam (46' Alec Van Hoorenbeeck), Guus Joppen, Orhan Džepar, Dean van der Sluijs - Jeff Stans, Sander Vereijken, Lance Duijvestijn (77' Kay van de Vorst) - Arno Van Keilegom, Jordy Thomassen (46' Adriano Bertaccini), Karim Loukili (60' Juul Respen).
Op de bank en niet ingevallen: Maxime De Bie, Robert Mutzers, Akif Hancer, Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).

Exc6.jpg