19 oktober 2022
Go Ahead Eagles 3-1 Helmond Sport
De Adelaarshorst

Helmond Sport uitgeschakeld door Go Ahead Eagles

Zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk, duurde ook dit seizoen het bekeravontuur voor Helmond Sport slechts negentig minuten. In de Adelaarshorst zat een stunt tegen eredivisionist Go Ahead Eagles er geen moment in.

GAE_Bosiers2.jpgOok Bosiers bleek niet de oplossing te zijn voor de linksbuiten positie. 

Trainer Sven Swinnen had vanavond een waslijst aan afwezigen in zijn selectie, de meest recente waren Tom Beugelsdijk en Arno Van Keilegom. Dit had tot gevolg dat centrale verdediger Robin van der Meer weer terugkeerde in de basis. Ook “terug van weggeweest”, KV Mechelen-huurling Jarno Lion stond sinds lange tijd weer tussen de lijnen. En net zoals vorige week was er weer een verrassing op de linksbuiten positie, daar maakte de andere KV Mechelen-huurling Gaétan Bosiers zijn opwachting.

GAE_VanderMeer.jpgRobin van der Meer terug in de basis, en meteen weer als aanvoerder.

Helmond Sport beleefde een rustige openingsfase in de sfeervolle en goed bezette Adelaarshorst, maar moest desondanks al vroeg een treffer incasseren. Uit een corner kon Jay Idzes vanaf een kleine vijftien meter doeltreffen, Gaétan Bosiers was te laat met zijn poging om het de geboren Mierlonaar moeilijk te maken (7’ ;1-0).

Deze vroege tegengoal bracht Helmond Sport niet van slag. Via de goed spelende Lorentzen en een schot van Lion werd het tweemaal gevaarlijk voor het doel van Jeffrey de Lange. De tweede Deventer treffer viel eigenlijk uit het niets. Philippe Rommens kon aanleggen vanaf twintig meter, de bal vloog buiten bereik van doelman Havekotte het doel in (34’ ;2-0).

GAE_3-1.jpgDeventer vreugde en Helmonds verdriet.

Drie minuten later verkleinde Helmond Sport de achterstand. Na een voorzet van Martijn Kaars (vandaag rechtsbuiten) zette spits Håkon Lorentzen zich goed door tussen een paar verdedigers, zijn inzet passeerde de Deventer goalie (37’ ;2-1). Gezien de ruimte die Helmond Sport kreeg op de vijandelijke helft (in de opbouw van achteren uit ging het wat moeizamer), was deze treffer zeker niet onlogisch. 

GAE_Lorentzen.jpg

Håkon Lorentzen scoorde en was tevens de beste Helmondse aanvaller.

Het was echter wel zuur dat nog voor de rust de derde tegengoal viel, Sylla Sow dook alleen voor Havekotte op (43’ ;3-1).
Met wat hulp van scheidsrechter Van de Kerkhof had Helmond Sport een minuut later nog op 3-2 kunnen komen, maar een mogelijke overtreding op Gaétan Bosiers binnen de beruchte rechthoek werd door hem niet bestraft.

GAE_Protest.jpg

Het Helmonds appel voor een strafschop werd vriendelijk afgewezen.

De tweede helft was een stuk minder levendig. Helmond Sport probeerde het nog wel tegen de rood-gelen die niet meer de indruk wekten voluit te gaan, maar kwam niet verder dan een kopbal van Kaars en een schot van Lieftink. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde, Helmond Sport ontsnapte nog aan de 4-1 toen de paal redding bracht bij een inzet van Mats Deijl.

GAE_Sow_3-1.jpgSylla Sow (nr.19) heeft de 3-1 op zjn naam gebracht.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Flor van den Eynden, Robin van der Meer, Bryan van Hove (76’ Gabriël Çulhacı); Michael Chacon, Jarno Lion (69’ David Mistrafović), Elmo Lieftink (62’ Dylan Dassy); Martijn Kaars, Håkon Lorentzen (76’ Wassim Essanoussi), Gaétan Bosiers (62’ Marcus Scholten).
Geel: Chacon (42'; neerhalen tegenstander) en Dassy (86’; neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Emir Terzi, Tarik Essakkati en de keepers Robin Mantel en Ahmed Azmi.
Afwezig: Tom Beugelsdijk, Arno Van Keilegom, Eros Maddy, Peter van Ooijen, Jelle Goselink, Daniël Breedijk, Chris Kalukila, Jafar Arias en Dylan van Diepen.