20 april 2018
SC Cambuur 4-1 Helmond Sport
Cambuur stadion

Helmond Sport na rust onderuit bij Cambuur

Helmond Sport heeft vanavond in Leeuwarden een ruime nederlaag geleden tegen Cambuur. Het team van Roy Hendriksen had voor de rust geen enkel probleem met de toen wel erg pover spelende Friezen, maar na de rust deed de thuisploeg (die door deze zege zeker is van een playoff ticket) er een paar scheppen bovenop.

In de laatste en tevens verste uitwedstrijd van het seizoen 2017/2018 kon Helmond Sport voor de rust probleemloos op balbezit spelen, van Friese druk was (ondanks de aanwezigheid van maar liefst 8.233 toeschouwers) nauwelijks sprake. Het aantal daaruit resulterende kansen was echter miniem, voor doelgevaar konden alleen Arne Naudts (vandaag weer in de spits) en Jordy Thomassen (om die reden op het middenveld) zorgen.
De geel-blauwen hadden hun zeer spaarzame hoogtepunten in de eerste helft te danken aan rechtsbuiten Justin Mathieu, na de rust zouden er echter heel wat meer spelers gaan opvallen. De bij een corner mee opgekomen centrale verdediger Matthew Steenvoorden kopte de bal van dichtbij binnen (51' ;1-0).

Zes minuten later leek Helmond Sport eveneens met een kopbal uit een corner te scoren, maar Erik Cummens wist de inzet van Robert Braber te keren. Een minuut later kreeg de naar Halsteren vertrekkende routinier toch zijn goal, ook nu (uit een voorzet van Zeldenrust) met het hoofd (58' ;1-1). Lang kon daarvan niet worden genoten, nadat er al dan niet een overtreding was gemaakt op Zwanen weigerde Cambuur om de bal uit het spel te halen om een blessurebehandeling mogelijk te maken, met de jonge middenvelder nog liggend op de grond zorgde Matthieu voor een Friese voorsprong (63' ;2-1). 

In het laatste half uur had Helmond Sport weinig meer in te brengen, al hielp Arne Naudts nog wel twee enorme kansen om zeep. Het team van Rene Hake ging steeds beter spelen, Robbert Schilder raakte na een harde pegel de lat, een minuut later ging een inzet van Kevin van Kippersluis via Warmolts onhoudbaar in het doel (74' ;3-1). Het slotakkoord kwam op naam van invaller Ricardo Kip die vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend uithaalde (87' ;4-1).

Helmond Sport staat na de voorlaatste speelronde op de voorlaatste plaats van de Jupiler League. Volgende week zaterdag (19.45h) wordt het seizoen afgesloten met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Bij een Helmondse zege wordt er nog een of twee plaatsen geklommen in de eindstand.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel - Maikel Verkoelen, Stephen Warmolts, Robert van Koesveld, Jason Bourdouxhe - Bram Zwanen (88' Marijn van Heugten), Jordy Thomassen, Robert Braber - Giovanni Hiwat (75' Charlton Vicento), Arne Naudts, Furhgill Zeldenrust.
Geel: Hiwat (65' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Dylan de Braal, Wietse van Lankveld, Nick de Louw, Jamie Watt (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Janzen (geschorst); Damen, Verkennis, Edwards, Fecunda, Van Gerwen en Ormonde-Ottewill (allen geblesseerd).