20 augustus 2021
MVV Maastricht 3-2 Helmond Sport
Stadion De Geusselt

Nipte nederlaag bij MVV

Helmond Sport heeft ook zijn derde competitiewedstrijd verloren. In Maastricht trok MVV in een meeslepend duel aan het langste eind. Matchwinnaar voor de Sterrendragers werd de van Standard Luik gehuurde spits Mitchy Ntolo, hij bracht alle drie de Limburgse treffers op zijn naam.

MVV_Uitvak.jpg

Helmondse fans weer aanwezig in Maastricht

Trainer Wil Boessen trad aan met dezelfde formatie als in de afgelopen twee (verloren) wedstrijden. Jelle Goselink had in deze partijen al elf doelpogingen op zijn naam gebracht, en zou daar in De Geusselt al snel de twaalfde  aan toevoegen. De van FC-Utrecht gehuurde keeper Thijmen Nijhuis verijdelde echter de eerste treffer voor de Helmondse spits. Dit was niet de eerste kans van de wedstrijd, deze ontstond namelijk al na 45 seconden. Arno Van Keilegom was zijn directe tegenstander Mitchel Keulen uit het oog geraakt, doelman Mike Havekotte moest zijn hele lichaam in de strijd gooien om de linksback van het scoren af te houden.

MVV_VanderMeer.jpg

Robin van der Meer springt als enige.

De Helmondse doelman was evenwel kansloos toen Mitchy Ntelo (op aangeven van Sven Blummel na balverlies van Jelle Goselink) geen strobreed in de weg werd gelegd door Robin van der Meer, de Belgische spits kon dwars door het centrum op hem af komen (11’ ;1-0). Acht minuten later verdubbelde dezelfde Ntelo de Helmondse achterstand, nu werd hij in het zadel geholpen door een (zeldzame) fout van Jellert Van Landschoot die de bal zomaar bij hem inleverde (19’ ;2-0).

MVV_VanLandschoot.jpg

Jellert Van Landschoot gaf heel veel goede passes, maar leidde ook de 2-0 in.

Het alleszins acceptabele Helmondse veldspel zou echter ook zijn kansen opleveren. Arno Van Keilegom joeg de bal evenwel vanaf tien meter hoog de AngelSide in, Van Landschoot zag zijn splijtende pass landgenoot Houttequiet net niet vrij voor doel zetten. Een paar minuten later viel de verdiende aansluitingstreffer alsnog, Jelle Goselink knikte een voorzet van Dean van der Sluijs snoeihard in de touwen (36’ ;2-1). Dit was ook de ruststand, al kwam Jarno Lion nog met de schrik vrij toen hij Blummel een enorme doelkans had geschonken.

MVV_Bosiers.jpg

Bosiers werd voor de derde achtereenvolgende keer gewisseld.

Na de rust ging Helmond Sport nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, helemaal toen de dynamische buitenspelers Dylan Seys en Keyennu Lont waren ingebracht, Van Keilegom zakte toen een linie terug naar het middenveld. Dylan Seys had een behoorlijk aandeel in de 2-2, zijn voorzet werd door wederom Jelle Goselink met het hoofd afgerond (70’ ;2-2).

MVV_Goselink_2-2.jpg

Jelle Goselink juicht na zijn tweede (gekopte) treffer.

Na deze gelijkmaker verplaatste het spel zich ogenblikkelijk weer naar de Helmondse speelhelft. Ntelo had de 3-2 al op de schoen na mistasten van Havekotte bij een corner. Blummel raakte bij een enorme kans de bal nauwelijks, om hem een paar seconden later tegen de lat te schieten. Ntelo liet een minuut later wederom zien hoe je moet afronden, zijn schot op aangeven van de aan zijn bewaker Boyd Reith ontsnapte Mitchel Keulen, ging voor doelman Mike Havekotte onhoudbaar in de kruising (76’ ;3-2).

MVV_Seys.jpg

De ingevallen Dylan Seys zag een handsbal, de in de geest van Bas Nijhuis fluitende scheidsrecher Hensgens niet.

Ntelo liet daarna nog wel twee kansen liggen op een ruimere (doch geflatteerde) zege. Hierdoor bleef het tot en met de vijf minuten durende blessuretijd bloedspannend. Goselink kreeg hierin de kans om eveneens drie doelpunten te maken in deze enerverende wedstrijd, maar zijn kopbal na een voorzet van Boyd Reith ging naast.

MVV_Havekotte.jpg

Doelman Havekotte viel bij de drie tegentreffers niets te verwijten.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte - Boyd Reith, Maxime De Bie, Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs - Jellert Van Landschoot, Gaétan Bosiers (56’ Keyennu Lont), Jarno Lion (83’ Paul Fosu-Mensah) – Arno Van Keilegom, Jelle Goselink, Jules Houttequiet (56’ Dylan Seys).
Geel: Bosiers (41’ ;neerhalen tegenstander) en Van der Meer (68’ ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Jessy Hendrikx, Ilias Breugelmans, Bryan van Hove, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Sander Vereijken.