20 september 2016
Kozakken Boys 3-0 Helmond Sport
Sportpark De Zwaaier

Kansloze uitschakeling bij Kozakken Boys

Kansloze uitschakeling bij Kozakken Boys

Helmond Sport is vanavond in Werkendam door Kozakken Boys uitgeschakeld voor de KNVB-Beker. Het team van Roy Hendriksen had hoegenaamd niets in te brengen tegen de semi-profs uit de Tweede Divisie, de 3-0 nederlaag was geeneens geflatteerd.

De Helmondse trainer had een verrassing in de basis, Jeroen Verkennis begon op de bank, Seppe Brulmans (de laatste twee wedstrijden goed op dreef bij de reserves, maar dan wel op zijn favoriete positie op het middenveld), verving hem als rechtsback. Een fout van de nu zeer onwennig spelende Belg leidde al heel vroeg in de wedstrijd de eerste kans in voor de voormalige zaterdagamateurs, er zouden er nog veel volgen voor de thuisclub.
HS kreeg na zeventien minuten spelen zijn eerste (en ook meteen laatste kans) van de eerste helft, een voorzet van de mee opgekomen Brulmans (Kozakken Boys speelde met twee spitsen dus daar was voldoende gelegenheid voor) werd door Thomassen op de lat gekopt.

Dat de thuisclub (die een aantal spelers miste wegens blessures, waaronder spits Berry Powel en ex-HS middenvelder Jeffey van Nuland) de score zou openen was voor niemand meer een verrassing, een fraaie voorzet van de rechtervleugel van Sonmez werd door Raily Ignacio keihard binnen gekopt (23' ;1-0). Via Tavares kregen de Kozakken Boys nog een kans op de 2-0, die gezien het spelbeeld (HS wist zich in verdedigend opzicht ook nauwelijks raad met twee centrale spitsen en de twee veelvuldig opkomende backs) geheel logisch zou zijn geweest.

Hendriksen probeerde nog voor de rust via een wissel (Ten Den voor Zeldenrust) het tij te keren, maar daar kwam niets van terecht. Kort na de hervatting was het op aangeven van Ignacio (die Verkoelen te slim af was) de prima spelende Gwaeron Stout die de voorsprong verdubbelde (52' ;2-0). Verkoelen hield tien minuten later nog met een prima ingreep Ignacio van de 3-0 af, waarna HS nog een onverwachte kans kreeg om terug te komen in de wedstrijd. Een voorzet van Hiwat werd door Thomassen op doel gekopt, maar verdediger Quentin Jakoba kon de bal via de lat uit het doel houden.
Toen vier minuten later Tavares vanaf zes meter Kaya mocht passeren was het bekertoernooi voor HS meteen voorbij (74' ;3-0). Aanstaande vrijdag gaat de Jupiler League verder met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Ferhat Kaya - Maikel Verkoelen, Stephen Warmolts, Steven Edwards, Gillian Justiana (68' Joey Godee) - Seppe Brulmans (61' Jeroen Verkennis), Robert Braber, Jason Bourdouxhe - Giovanni Hiwat, Jordy Thomassen, Furghill Zeldenrust (35' Teije ten Den).
Geel: Thomassen (62').
Op de bank en niet ingevallen: Ron Janzen, Shpend Hasani, Wietse van Lankveld, Nick de Louw en Stijn van Gassel (keeper).
Afwezig: Marc Höcher (ziek); Sam Strijbosch, Robert van Koesveld, Charlton Vicento, Marijn van Heugten, Joris van Gerwen (keeper) en Maikey Fecunda (allen geblesseerd).