20 november 2020
Jong FC Utrecht 2-1 Helmond Sport
Sportcomplex Zoudenbalch

Onnodige nederlaag Helmond Sport bij Jong FC Utrecht

Helmond Sport is vanavond met lege handen huiswaarts gekeerd vanaf Sportcomplex Zoudenbalch, de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht ging in de slotfase verloren. Het team van Wil Boessen mocht op basis van het spelbeeld en de kansenverhouding tenminste aanspraken maken op een punt, of wellicht wel meer.

In vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen Excelsior van afgelopen vrijdag was er een (noodgedwongen) wijziging in de basis. De geblesseerde Arno Van Keilegom werd in de voorhoede vervangen door een andere huurling van KV Mechelen, zijnde Gaétan Bosiers. Laatstgenoemde kwam naar Helmond als middenvelder, maar viel al driemaal eerder in als rechtsbuiten. Hij tekende na vier minuten spelen ook voor de eerste Helmondse doelkans, dankzij een prima steekpass van Jeff Stans kwam hij vrij voor doelman Thijmen Nijhuis. Hij wist de weer naar Jong Utrecht ‘gedegradeerde’ keeper niet te passeren, ook niet in de rebound toen deze al op de grond lag. Met zijn veel mindere rechterbeen wist hij vanaf een paar meter (weliswaar vanuit een scherpe hoek) het doel niet te vinden.
Helmond Sport keek toen echter al tegen een achterstand aan. Na precies 27 seconden wisten de gastheren al via Odysseus Velanus, ooit op huurbasis uitkomend voor Onze Club, Stijn van Gassel te passeren (1’ ;1-0). Op dat moment had nog geen Helmonder de bal beroerd....

Utrecht_Bosiers.jpg

In het tweede gedeelte van de eerste helft trok Helmond Sport het initiatief naar zich toe, ingeleid door een inzet van spits Goselink. Twee minuten later zorgde Duijvestijn voor de gelijkmaker, op aangeven van Loukili vond hij vanaf de rand van het strafschopgebied het doel (25’ ;1-1). Afgezien van een kans van linksback Heritier Deyonge, waarbij Bosiers zijn man wel erg nadrukkelijk liet lopen, had de thuisclub in deze fase niets in te brengen. Jelle Goselink kreeg via een pass van Loukili een opgelegde kans op zijn vierde treffer van het seizoen, maar zijn kopbal ging over. Ook bij een voorzet van Dean van der Sluijs had de huurling van Almere City de mogelijkheid om zijn team (verdiend) op voorsprong te brengen.

Utrecht_Juich_.jpg

Meteen na de rust zou de volledig vrijstaande Goselink weer een kans hebben gekregen, tenminste als Loukili er niet voor had gekozen om voor eigen succes te gaan. Het zou daarna echter nog ruim een half uur duren voordat Helmond Sport wederom gevaarlijk werd. Sander Vereijken, op dat moment rechtsbuiten nadat de weinig in het verhaal voorkomende Bosiers was gewisseld, zette met een slim wippertje Duijvestijn vrij voor doel. Doelman Thijmen Nijhuis verhinderde echter zijn tweede goal van de avond.

Toen iedereen zich wel had verzoend met een puntendeling, sloeg het noodlot toe. Ingeleid door balverlies van de ingevallen Orhan Dzepar werd spits Jeredey Hilterman vrij voor Stijn van Gassel gezet, zijn inzet zorgde voor een totaal onverwachte Utrechtse voorsprong (88’ ;2-1). Diep in blessuretijd leek Loukili, na goed doorzetten van Reith, nog voor de gelijkmaker te zorgen tegen zijn oude team, maar wegens buitenspel werd deze treffer geannuleerd.

Utrecht_Loukili.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Alec Van Hoorenbeeck, Guus Joppen, Dean van der Sluijs ; Sander Vereijken, Jeff Stans (64' Maxime De Bie), Lance Duijvestijn ; Gaétan Bosiers (70' Orhan Džepar), Jelle Goselink, Karim Loukili.
Geel: De Bie (87' ;vasthouden tegenstander) en Reith (90' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Jordy Thomassen, Berk Cetin, Jessy Hendrikx, Joël Roeffen en Rowen Koot (keeper).
Afwezig: Arno Van Keilegom, Juul Respen, Dani Theunissen, Kay van de Vorst, Ramon de Wilde en Robin Mantel (keeper).