20 december 2021
Jong Ajax 1-1 Helmond Sport
Sportpark de Toekomst

Helmond Sport pakt punt bij Jong Ajax

Helmond Sport heeft vanavond in de laatste competitiewedstrijd van 2021 een verdienstelijk gelijkspel behaald, op Sportpark ‘De Toekomst’ in Amsterdam werd Jong Ajax op 1-1 gehouden.

Ajax_bank.jpgBlik op de Helmondse technische staf en begeleiding.

Helmond Sport moest het vanavond stellen zonder vier geblesseerde spelers en daarnaast de geschorste rechtsback Boyd Reith. Jong Ajax trad aan zonder aanvulling uit de A-selectie, de clubtopscorers Naci Ünüvar en Max de Waal met negen treffers waren (op doelman Gorter na) de bekendste spelers in het team van John Heitinga. Het was echter een andere aanvaller die Helmond Sport de meeste problemen bezorgde, rechtsbuiten Amourricho van Axel Dongen was af en toe ongrijpbaar voor Dean van der Sluijs. Het zeventienjarige talent dat afgelopen week zijn debuut maakte in het eerste elftal (bekerwedstrijd tegen Barendrecht) stond ook aan de basis van het eerste gevaarlijke moment, na zijn prachtige passeeractie en dito voorzet had Kristian Hlynsson de bal bij de tweede paal voor het intikken. De IJslander vond echter doelman Mike Havekotte op zijn (korte) weg.

Ajax_duel.jpg

In de gehele eerste helft was Jong Ajax de betere ploeg, al waren kansen spaarzaam. De weinig aan het spel deelnemende Naci Ünüvar ging voor eigen succes terwijl twee andere spelers in kansrijke positie stonden, de linksbuiten zag zijn inzet door Mike Havekotte gekeerd. Helmond Sport kwam niet verder dan ‘bijna-kansen’, zo had Bosiers met een beetje meer precisie Jelle Goselink vrij voor Jay Gorter kunnen zetten.

Ajax_VanLandschoot0-1.jpgJellert Van Landschoot was vanavond weer op dreef.

Geheel tegen de verhouding kwam Helmond Sport na de hervatting op voorsprong. Een fraaie combinatie waarin Jelle Goselink (overduidelijk in buitenspelpositie) de bal via een slim hakje ontving van Gaétan Bosiers werd uiteindelijk fraai afgerond door Jellert Van Landschoot (54’ ;0-1). Het was alweer de negende treffer van de clubtopscorer, dit is overigens precies vijftig procent van de totale Helmondse productie.

Ajax_Protest.jpg

Doelman Jay Gorter en aanvoerder Enric Llansana zijn het (terecht) niet eens met de beslissing van scheidsrechter Robin Gasner.

Uit een corner kwam Ajax weer langszij. Maar liefst drie Ajacieden doken vrij op bij de eerste paal, het was aanvoerder Enric Llansana die gemakkelijk voor de gelijkmaker kon zorgen (70’ ;1-1). Ingeleid met een drievoudige wissel probeerde de thuisclub de volle winst binnen te halen, maar aan de andere kant zorgde de Helmondse invaller Dylan Seijs voor minstens zoveel dreiging. Jelle Goselink was nog dicht bij de 1-2, en in blessuretijd voorkwam doelman Havekotte dat invaller Terrence Douglas de matchwinnaar werd.

Ajax_Seys.jpg
Invaller Dylan Seys hield de Amsterdamse verdediging behoorlijk bezig.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte ; Ilias Breugelmans, Robin van der Meer (aanv.), Paul Fosu-Mensah, Dean van der Sluijs ; Jarno Lion (76’ Sander Vereijken), Gaétan Bosiers (80’ Kevin Bukusu), Jellert Van Landschoot ; Arno Van Keilegom, Jelle Goselink, Jules Houttequiet (76’ Dylan Seys).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Jessy Hendrikx, Bryan van Hove en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Boyd Reith (geschorst), Keyennu Lont, Maxime De Bie, Jossue Dolet en Robin Mantel (allen geblesseerd).

Ajax-Bukusu.jpgKevin Bukusu fungeerde in de slotfase als extra slot op de deur.