21 januari 2022
Helmond Sport 1-3 TOP Oss
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport te verzwakt tegen TOP Oss

Helmond Sport heeft vanavond in het SolarUnie Stadion met 1-3 verloren van TOP Oss. De door blessures en corona stevig getroffen selectie van Wil Boessen kende weliswaar een goede start tegen de Ossenaren, maar gaandeweg de wedstrijd werd een nederlaag onafwendbaar.

TOP_Vereijken.jpg

Sander Vereijken (links) was vandaag de meest verdedigende middenvelder.

Op papier waren er voor dit tweede optreden in 2022 dertien veldspelers beschikbaar, maar een significant gedeelte daarvan had nog een behoorlijke trainingsachterstand. Toch opende Helmond Sport sterk, Arno Van Keilegom had al na een goede minuut spelen de openingstreffer op zijn schoen. Doelman Norbert Alblas voorkwam met behulp van de lat een vroege Helmondse voorsprong.

TOP_VanKeilegom.jpg

Arno Van Keilegom ditmaal acterend als linksbuiten.

De aan de rechterflank spelende Dylan Seys tekende voor de volgende grote kans, dit na een voorzet van Dean van der Sluijs. De daaropvolgende corner van rechts werd door het effect afkomstig van de linkervoet van Seys meteen op doel geschoten (de Osse verdediging had de eerste paal niet afgedekt), de verraste Alblas werkte de bal vervolgens zelf over de doellijn (21’ ;1-0).

TOP_1-0.jpgHelmondse vreugde bij de verdiende openingstreffer.

Jellert Van Landschoot was op aangeven van dezelfde Dylan Seys zelfs dichtbij de 2-0, maar de Helmondse clubtopscorer wachtte te lang met afronden.
De gasten waren tot dan toe slechts eenmaal gevaarlijk geworden, Mike Havekotte kon echter redding brengen op een inzet van heel dichtbij van Dean Geuzen. De Helmondse doelman was evenwel kansloos op een inzet van de Osse clubtopscorer Kay Tejan (28’ ;1-1),dit na een combinatie met Jearl Margaritha. Onmiddellijk hieraan voorafgaand raakte centrale verdediger Ilias Breugelmans geblesseerd aan zijn schouder in een duel met Tejan, de huurling van KV Mechelen lag zodoende op de grasmat toen zijn directe tegenstander scoorde.

TOP_Breugelmans.jpgDe pijnlijke aftocht voor Ilias Breugelmans.

De huurling van KV Mechelen moest het veld verlaten, met zijn vervanger Maxime De Bie in de achterste linie kwam Helmond Sport kort voor rust twee keer goed weg bij kansen voor Margaritha en Sanches.

TOP_DeBie.jpg

De niet geheel wedstrijdfitte Maxime De Bie (links) moest noodgedwongen een uur meespelen.

Na de hervatting kon het volledig uitgebluste team van Wil Boessen geen weerstand meer bieden. Met een wonderschoon afstandsschot van Kay Tepan kwamen de gasten op voorsprong (59’ ;1-2). Deze spits die de afgelopen drie seizoenen bij de amateurs speelde, kreeg daarna zijn hattrick op een presenteerblaadje (te korte terugspeelbal van Seys) aangeboden (77’ ;1-3).
Door deze nederlaag ziet Helmond Sport de Ossenaren passeren in de ranglijst van de KKD.

Oss_Bosiers.jpgBosiers kwam in het veld voor de onopvallend debuterende Thomas Beekman.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte ; Boyd Reith, Ilias Breugelmans (30’ Maxime De Bie), Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs ; Thomas Beekman (65’ Gaétan Bosiers), Sander Vereijken, Jellert Van Landschoot ; Dylan Seys (80’ Bryan van Hove), Jelle Goselink, Arno Van Keilegom.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Jarno Lion, Paul Fosu-Mensah, Kevin Bukusu, Keyennu Lont, Jessy Hendrikx, Jossue Dolet, Jules Houttequiet en Robin Mantel (keeper).