21 april 2017
Jong Ajax 2-0 Helmond Sport
Sportpark de Toekomst

Jong Ajax te sterk voor Helmond Sport

Een door blessures zwaar gehavend Helmond Sport heeft vanavond op Sportpark de Toekomst met 2-0 verloren van Jong Ajax. De nummer twee van de Jupiler League trad aan met o.a. Vaclev Cerny, Abdelhak Nouri en Mateo Cassierra, het team van trainer Roy Hendriksen kon hier te weinig tegenover zetten.
 

Door de vele afwezigen was er sinds hele lange tijd een basisplaats voor Maiky Fecunda, op de rechtsback positie had hij (net zoals de rest van de verdediging) zijn handen vol aan het vlot combinerende Jong Ajax. Na achttien minuten spelen vond de thuisclub de eerste opening, Noussair Mazraoui kwam vrij voor doelman Van Gassel, en werd bij zijn afronding (althans volgens scheidsrechter Van der Eijk) onreglementair gehinderd door Justiana. Nouri mocht vervolgens na veel protesten (de spelers van Helmond Sport waren het niet eens met de penalty, Cerny was het er op zijn beurt niet mee eens dat Nouri deze mocht nemen) vanaf elf meter trappen en liet Van Gassel geen kans (19' ;1-0).
Nouri zou ook aan de basis staan van de tweede Amsterdamse treffer, met een splijtende pass tussen Fecunda en Eisden door gaf hij linksbuiten Pelle Clement de kans om het net te vinden (39' ;2-0).

Helmond Sport was voor de rust niet in staat om zich onder de druk uit te voetballen, al had het na een paar minuten spelen met Hiwat wel een goede mogelijkheid op de openingstreffer gehad. In de tweede helft kwam het team van Roy Hendriksen veel vaker voor het doel van Norbert Alblas, die na het vertrek van Tim Krul in de winterstop in de hiërarchie is opgeklommen tot derde keeper. Hij maakte echter in een aantal situaties een ronduit onzekere indruk, maar daar werd niet van geprofiteerd.
Geluk had HS ook al niet toen Eisden uit een vrije trap van Zeldenrust op de paal kopte. Ten Den was de laatste Helmondse speler die dicht bij de aansluitingstreffer was, tussendoor had Ajax-spits Mateo Cassierra tot tweemaal toe verzuimd om de wedstrijd al eerder te beslissen.

Met nog twee competitiewedstrijden te spelen staat Helmond Sport op de dertiende plaats in de Jupiler League. Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd tegen Almere City op het programma, weer een week daarna volgt de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel - Maiky Fecunda (77' Marijn van Heugten), Yaël Eisden, Robert van Koesveld, Gillian Justiana - Robert Braber, Steven Edwards (88' Sam Strijbosch), Jason Bourdouxhe (32' Jordy Thomassen) - Giovanni Hiwat, Teije ten Den, Furhgill Zeldenrust.
Geel: Fecunda (41' ;neerhalen tegenstander), Van Koesveld (45' ;neerhalen tegenstander) en Hiwat (73' ;vasthouden tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Nick de Louw, Wietse van Lankveld, Bram Zwanen, Stefan Tielemans en Joris van Gerwen (keepers).      
Afwezig: Warmolts, Verkennis, Höcher, Kaya, De Boom, Janzen, Verkoelen en Vicento (allen geblesseerd).