21 mei 2017
Roda JC 1-1 Helmond Sport
Parkstad Limburg Stadion

Helmond Sport totaal onnodig uitgeschakeld door Roda JC

Helmond Sport heeft vanmiddag een unieke kans laten liggen om zich te kwalificeren voor de derde ronde van de play-offs, het team van Roy Hendriksen liet het ook in eigen huis ongelofelijk zwakke Roda JC op miraculeuze wijze ontsnappen. Net zoals in de heenwedstrijd afgelopen donderdag miste HS een aantal opgelegde kansen, en speelde het eveneens lange tijd met een man meer.

Niet geheel verrassend startte HS in precies dezelfde formatie als in de thuiswedstrijd en ook het spelbeeld in de beginfase was conform afgelopen donderdag. Het zonder enig vernuft acterende Roda JC kwam erg goed weg toen Zeldenrust ten onrechte werd afgevlagd voor buitenspel, en vijf minuten later moesten de geel-zwarten toezien hoe HS vanaf elf meter de 0-1 achterstand kon goedmaken. Braber was namelijk neergelegd toen hij na balverlies in de Limburgse achterhoede (dat was bepaald geen uitzondering) vrij voor Benjamin van Leer verscheen. Edwards zag zijn half-hoge inzet echter gekeerd door de voormalige PSV-keeper.

Ook na deze tegenvaller bleef HS de betere ploeg, Thomassen zag een schot met links net naast de paal gaan, en als er dan toch een actie van de thuisclub tot kans moet worden gebombardeerd dan kwam alleen een kopbal van centrale verdediger Daryl Werker uit een corner daarvoor in aanmerking. De vertwijfeling bij het Limburgse gedeelte van de 12.449 toeschouwers werd nog groter toen rechtsbuiten Mikhail Rosheuvel op slag van rust van het veld werd gestuurd na een harde overtreding op Bourdouxhe.

De man-meer situatie leidde al snel tot de oververdiende voorsprong, Zeldenrust kon profiteren van misgrijpen van zijn bewaker Martin Milic en rondde bekwaam af (50' ;0-1). Ten Den had later de opgelegde kans voor de 0-2 (wat de beslissing zou zijn geweest) maar de huurling van Go Ahead had het vizier (net zoals afgelopen donderdag) niet op scherp staan. De thuisclub had toen echter, na het inbrengen van Gyliano van Velzen, al wel meer de blik naar voren gericht. Helmond Sport kwam vijf minuten voor tijd goed weg toen Ajagun niet profiteerde na balverlies van Bourdouxhe, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd sloeg het noodlot toch toe. Na een vrije trap kwam de bal bij Van Velzen die uit de draai scoorde (90' ;1-1).

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel - Jeroen Verkennis (40' Maiky Fecunda), Stephen Warmolts, Robert van Koesveld, Gillian Justiana - Steven Edwards, Robert Braber, Jason Bourdouxhe - Jordy Thomassen (80' Giovanni Hiwat), Teije ten Den, Furhgill Zeldenrust.
Geel: Warmolts (18' ;neerhalen tegenstander), Verkennis (32' ;neerhalen tegenstander) en Hiwat (89' ;vasthouden tegenstander). 
Op de bank en niet ingevallen: Yaël Eisden, Sam Strijbosch, Marijn van Heugten, Nick de Louw, Wietse van Lankveld, Bram Zwanen, Stefan Tielemans en Joris van Gerwen (keepers).   
Afwezig: De Boom, Kaya, Höcher, Janzen, Verkoelen en Vicento (allen geblesseerd).