21 juli 2018
vv Gemert 1-6 Helmond Sport
Sportpark Molenbroek

Helmond Sport neemt ruim afstand van Gemert

Helmond Sport heeft vanmiddag in de tweede oefenwedstrijd met 1-6 gewonnen van vv Gemert. Op een tropisch Sportpark Molenbroek had het team van Robby Alflen geen problemen met de plaatselijke hoofdklasser amateur.

De nieuwe trainer had ,in vergelijking met de wedstrijd tegen Brandevoort, een flink gewijzigd team aan de aftrap staan. Tevens was het de bedoeling om slechts met drie verdedigers te spelen, maar omdat de thuisclub toch met drie spitsen (waaronder ex-HS jeugdspeler Ralf Kemper) aantrad, was linksbuiten Diego Snepvangers bij balverlies gedwongen om zich helemaal te laten terugzakken tot op de linksbackpositie. Gelukkig had dat geen invloed op zijn aanvallende impulsen. Net zoals in de eerste oefenwedstrijd deed de huurling van NAC weer van zich spreken. Zo stond hij met een assist aan de basis van de vroege openingstreffer, Daan Ibrahim rondde af (9' ;0-1). Halverwege de eerste helft zorgde Snepvangers voor de verdubbeling van deze voorsprong, Gemert keeper Bono Barten verkeek zich op zijn vrije trap van twintig meter (23' ;0-2).

Voor de rust zou er geen verandering meer komen in deze stand, na de rust nam een bijna geheel nieuw team het stokje over. Een schot tegen de paal van Juul Respen werd in de rebound door Arne Naudts van dichtbij achter (reserve) keeper Michiel Merks gewerkt (60' ;0-3). Drie minuten later was het Respen zelf die uit een rebound van een schot op de paal tot scoren kwam (63' ;0-4). Uit een van de spaarzame momenten dat de zwart-witten in de buurt van het Helmonds doel verschenen viel zowaar een tegentreffer, centrale verdediger Meijers en keeper Watt grepen geen van beiden in, Ralf Kemper profiteerde (72' ;1-4).

In het laatste kwartier tilde Helmond Sport de score nog verder op, de op links doorgebroken Zeldenrust gaf Naudts een niet te missen kans (78' ;1-5). De Belgische spits produceerde zelfs nog een heuse hattrick, na een corner kwam de bal voor zijn voeten, ook deze inzet vloog het net in (83' ;1-6).

Foto's: Martie Jeuken

Opstelling Helmond Sport eerste helft (3-4-3 formatie):
Stijn van Gassel; Jeroen Verkennis, Dylan de Braal, Joeri Poelmans;  Bodi Brusselers, Steven Edwards, Daan Ibrahim, Koen Wesdorp; Marijn van Heugten, Richelor Sprangers, Diego Snepvangers.
Opstelling Helmond Sport tweede helft (4-3-3 formatie):
Jamie Watt; Maiky Fecunda, Bart Meijers, Ron Janzen, Nick de Louw; Bodi Brusselers (76' Bram Zwanen), Juul Respen, Tibeau Swinnen - Daan Ibrahim (82' Marijn van Heugten), Arne Naudts, Furhgill Zeldenrust.