21 september 2018
Helmond Sport 2-3 N.E.C.
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport krijgt te weinig tegen N.E.C.

Helmond Sport heeft in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. geen loon naar werken gekregen. Het team van Robby Alflen speelde een prima eerste helft waarin het meer dan voldoende kansen kreeg om afstand te nemen van de Nijmeegse titelkandidaat. De gasten namen tegen het einde van de wedstrijd het initiatief over, in deze periode viel ook de beslissende treffer.

Waar Helmond Sport in de voorgaande partijen in de beginfase een te afwachtende houding aannam, vloog het nu vol uit de startblokken. Na drie minuten spelen had Zeldenrust al een niet te missen kans kunnen geven aan Naudts, maar zijn voorzet werd nog net onderschept door een verdediger. Uit de daaropvolgende corner was de mee naar voren gekomen centrale verdediger Knops dichtbij de openingstreffer. Nog binnen het kwartier hadden ook Zeldenrust, Swinnen en Poelmans de 1-0 op de schoen.

Het waren echter de gasten die verantwoordelijk waren voor de eerste mutatie op het scorebord. Ingeleid door onoplettendheid van Bram Zwanen (kreeg ook vandaag de voorkeur boven Jeroen Verkennis op de rechtsback positie), gaf linksbuiten Brahim Darri een voorzet die door Anass Achabar met een fraaie omhaal in het doel achter Stijn van Gassel werd geschoten (19' ;0-1).
Twee minuten later had Arne Naudts de score kunnen gelijktrekken, maar bij de tweede paal wist hij de voorzet van Sprangers (in de basis ten koste van Snepvangers) niet te verzilveren. Tegen het spelbeeld in kwam Helmond Sport op een grotere achterstand, Okita was aan de aandacht van Poelmans ontsnapt, Zwanen kon vervolgens zijn directe tegenstander Darri het scoren niet beletten (32' ;0-2).

Vijf minuten later gaf het scorebord een tussenstand aan die het spelbeeld iets minder onrecht aandeed, nadat rechtsback Lartey-Sanniez een strafschop had veroorzaakt (overtreding op Poelmans) werd deze door Zeldenrust benut (37' ;1-2). Twee minuten later had het al gelijk kunnen staan, maar zowel Naudts en Brusselers hadden het vizier niet op scherp staan. De verdiende gelijkmaker kwam er net na rust toch, een steekpassje van Naudts bracht Zeldenrust vrij voor N.E.C.-keeper Norbert Alblas (51' ;2-2).

De 2.011 toeschouwers hadden hiermee het meest spectaculaire gedeelte van de wedstrijd achter de rug, na de 2-2 trok Helmond Sport zich veelal op eigen helft terug. Het leek het gelijkspel zonder moeite over de streep te kunnen trekken, maar nadat Bram Zwanen (die al op het punt stond om gewisseld te worden) een voorzet van links niet kon verhinderen, besliste Achahbar de wedstrijd met zijn tweede goal (78' ;2-3).

Helmond Sport staat na zes wedstrijden met drie punten op de zeventiende plaats. Volgende week speelt Helmond Sport twee thuiswedstrijden, dinsdag (19.45h) voor de beker tegen Fortuna Sittard, vrijdag voor de competitie tegen Volendam.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Bram Zwanen (79' Jeroen Verkennis), Bart Meijers, Kjell Knops, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Bodi Brusselers (86' Albian Muzaqi), Jordan van der Gaag ; Furhgill Zeldenrust, Arne Naudts, Richelor Sprangers (60' Diego Snepvangers).
Geel: Poelmans (30' ;vasthouden tegenstander), Snepvangers (69' ;vasthouden tegenstander), Zwanen (76' ;neerhalen tegenstander) en Naudts (90'+2 ;spelbederf).
Op de bank en niet ingevallen: Nick de Louw, Dion van Horne, Jamie Watt (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Wesdorp, Janzen, Koolhof, Edwards, Fecunda en Ibrahim.