21 september 2019
Helmond Sport 0-2 TOP Oss
GS Staalwerken Stadion

TOP Oss brengt Helmond Sport eerste thuisnederlaag toe

Helmond Sport heeft geen punten overgehouden aan het treffen met provinciegenoot TOP Oss. Voor het team van Wil Boessen was het na gelijkspelen tegen FC Volendam en Almere City, en de zege op FC Eindhoven, de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

TOP_1.JPG

In vergelijking met de verloren uitwedstrijd van vorige week bij Cambuur Leeuwarden, waren er drie wijzigingen in de basis aangebracht. De niet geheel fitte Ferry de Regt werd in het centrum van de verdediging vervangen door Nick de Louw, Diego Snepvangers keerde als linksbuiten terug ten faveure van Bodi Brusselers en ook invaller (en enige doelpuntenmaker aan Helmondse zijde) Orhan Džepar stond aan de aftrap.

TOP_2.jpg

Snepvangers tekende na tien minuten spelen voor de eerste doelpoging, maar het zou echter een van de spaarzame momenten zijn dat Helmond Sport gevaarlijk werd. Afgezien van kopballen van Nick de Louw en Givan Werkhoven viel er in aanvallend opzicht verder niets te melden over de eerste helft. De gasten deden het nauwelijks beter, maar kwamen door een fout van doelman Stijn van Gassel wel op voorsprong. De Helmondse doelman kreeg een schot van Lorenzo Pique pas onder controle nadat de bal de doellijn had gepasseerd (28' ;0-1). 

TOP_Onbekend.jpg

Na de rust was de eerste doelkans weliswaar voor Helmond Sport (de mee naar voren gekomen centrale verdediger Nick de Louw tikte een vrije trap van Dean Koolhof met de voet over), maar het waren de gasten die vervolgens toesloegen. Een corner kwam bij de vrijstaande Lion Kaak terecht die vanaf rand strafschopgebied doel trof (55' ;0-2). 

TOP_3.JPG

Op zoek naar de aansluitingstreffer zat het Helmond Sport tweemaal niet mee. Scheidsrechter Oostrom floot af voor een vermeende overtreding op keeper Ronald Koeman jr. toen Givan Werkhoven de bal voor het inschieten kreeg. Een paar minuten later zag Jeff Stans zijn inzet vanaf tien meter tegen de paal gaan. Daarna ging de wedstrijd als een nachtkaars uit, en was het aan Joeri Poelmans te danken (bal van eigen doellijn gehaald nadat Van Gassel al door spits Cas Peters was verslagen) dat de nederlaag niet groter werd.

TOP_4.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen, Daan Klomp, Nick de Louw, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Jeff Stans (72' Bram Zwanen), Orhan Džepar ; Dean Koolhof (85' Robert Mutzers), Givan Werkhoven, Diego Snepvangers (46' Sander Vereijken).
Geel: Poelmans (70'), Klomp (73') en Swinnen (90'+4), allen voor neerhalen tegenstander.
Op de bank en niet ingevallen: Bodi Brusselers, Ferry de Regt, Juul Respen, Jeffrey Neral, Daan Ibrahim, Kay van de Vorst en Senne Vits (keeper).
Geblesseerd: Jeroen Verkennis en Stefan Tielemans (keeper).