21 december 2018
Helmond Sport 2-0 Jong FC Utrecht
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport sluit 2018 af met zege op Jong FC Utrecht

Helmond Sport heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen, in het SolarUnie Stadion werd Jong FC Utrecht met 2-0 verslagen. Het team van Robby Alflen had weinig te duchten van het Utrechtse beloftenteam dat zonder hun meest bekende speler (spits Nick Venema) aantrad.

Helmond Sport miste in vergelijking met vorige week, toen er een knap gelijkspel in Oss werd gehaald, de geschorste centrale verdediger Bart Meijers. Dylan de Braal was zijn vervanger, en ondanks het feit dat de verdedigingslinie van vanavond veel moeite had met de opbouw, werden er toch de nodige kansen geschapen. Spits Richelor Sparangers kreeg na vijf minuten spelen al de eerste, maar het was Joeri Poelmans (van 'huis uit' verdediger, maar moeiteloos inzetbaar als vleugelspits) die bij de meeste gevaarlijke acties betrokken was. Uit een voorzet van Snepvangers schoot hij van dichtbij over, uit zijn assist schoot Koolhof net naast, en zelf kon hij net niet profiteren van balverlies van Utrecht centrale verdediger Mamengi. 

In de blessuretijd van de eerste helft was het wel raak voor de 23-jarige Belg, nadat Mamengi wederom mis tastte had hij zelfs de tijd om een voorzet van de mee opgekomen Ron Janzen aan te nemen in het doelgebied, om vervolgens keeper Thijmen Nijhuis kansloos te laten (45'+1 ;1-0). Net na de rust zorgde Poelmans voor de verdubbeling van deze terechte voorsprong, na een vrije trap van Diego Snepvangers kreeg hij de bal bij zijn tweede inzet in het net (49' ;2-0).

Met deze confortabele tussenstand trok het team van Robby Alflen zich wat meer terug op eigen helft, desondanks hoefde doelman Stijn van Gassel in deze periode slechts eenmaal reddend op te treden, dit na een inzet van dichtbij van Mohamed Mallahi. In de slotfase kreeg Helmond Sport via de invallers Brusselers en Van der Gaag nog mogelijkheden om de tweede zege van het seizoen wat meer glans te geven.

Helmond Sport gaat de winterstop in op de achttiende plaats van Keuken Kampioen Divisie. Volgende wedstrijd is op zondag 13 januari, dan is in Velsen het twee plaatsen hoger genoteerde Telstar de tegenstander.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Maiky Fecunda, Dylan de Braal, Nick de Louw, Ron Janzen ; Dean Koolhof (59' Bodi Brusselers), Tibeau Swinnen, Koen Wesdorp ; Joeri Poelmans, Richelor Sprangers (73' Jordan van der Gaag), Diego Snepvangers (83' Furhgill Zeldenrust).
Geel: Fecunda (31' ; neerhalen tegenstander) en Brusselers (62' ; geen afstand nemen).
Op de bank en niet ingevallen: Bram Zwanen, Dion van Horne, Jamie Watt (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Geblesseerd: Jeroen Verkennis, Kjell Knops, Steven Edwards, Daan Ibrahim, Albian Muzaqi, Arne Naudts en Juul Respen.
Geschorst: Bart Meijers.