22 juli 2023
Helmond Sport 0-1 FCV Dender
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport onmachtig tegen FCV Dender

Helmond Sport heeft vanmiddag in het GS Staalwerken Stadion het oefenduel tegen FCV Dender EH met 0-1 verloren. Het team van Bob Peeters slaagde er in deze wedstrijd als onderdeel van de Open Dag, geen moment in om de gasten uit de Belgische Eerste Klasse B in verlegenheid te brengen.

Dender_publiek.jpgEen volle tribune!

De bezoekers uit Denderleeuw hadden eerder deze voorbereiding al van ADO Den Haag gewonnen (1-2) en maakten ook nu een solide indruk. In het eerste kwart van de wedstrijd speelde de ploeg van ex-PSV’er Timmy Simons nog redelijk aanvallend, wat Helmond Sport af en toe in verlegenheid bracht. Op de rechtervleugel was het met name Bram van Vlerken (ook met geel bestraft in deze fase) die moeite had om overeind te blijven.

Dender_Amuzu.jpgActie van rechtsbuiten Joseph Amuzu.

De openingstreffer van de gasten was daarom niet onverdiend, maar kwam wel op curieuze wijze tot stand. Onmiddellijk nadat Lucas Vankerkhoven rond de middellijn balverlies had geleden, werd doelman Wouter van der Steen verrast door een schot van Lennard Hens vanaf 45 meter (22’ ;0-1). Deze treffer was voor Dender meteen het sein om de aanvallende intenties op te bergen, inzakken werd het nieuwe devies. Helmond Sport, met Martijn Kaars op links en Håkon Lorentzen in de spits, was niet in staat om een opening te vinden in de Belgische defensie.

Dender_Kaars.jpgEen van de weinige keren dat Kaars zich kon tonen.

In dat spelbeeld zou na de hervatting nauwelijks verandering komen. De eerste Helmondse doelpoging (op naam van invaller Peter van Ooijen) viel pas in de 74e minuut te noteren. Tien minuten later belandde het eerste schot tussen de palen, maar invaller Arno Van Keilegom bracht de keeper hiermee echter niet in problemen.

Dender_Botos.jpgDe Griek Botos voor het eerst voor eigen publiek.

In de slotfase lieten de gasten die halverwege de tweede helft een zevenvoudige wissel doorvoerden, zich nog eens zien voor het doel van Wouter van der Steen. De Helmondse doelman zag de bal echter tot twee keer toe voorlangs gaan, er zal zelden een wedstrijd zijn gespeeld waarbij de ‘expected goals’ aan beide kanten zo laag was.

Dender_Chacon.jpgChacon werd onder de rust gewisseld, maar viel later weer in.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Wouter van der Steen; Bram van Vlerken (46’ Noé Rottiers), Mees Kreekels (76’ Lars Zonneveld), Flor Van den Eynden (76’ David Mistrafović), Bryan van Hove (60’ Gabriël Çulhacı); Lucas Vankerkhoven (76’ Michael Chacon), Giannis-Fivos Botos (60’ Arno Van Keilegom), Michael Chacon (46’ Elmo Lieftink); Joseph Amuzu (60’ Peter van Ooijen), Håkon Lorentzen (76’ Tarik Essakkati), Martijn Kaars (76’ Marcus Scholten).
Geel: Van Vlerken (22' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank: Robin Mantel en Kevin Aben (keepers).
Afwezig: Wassim Essanoussi, Michel Ludwig en Eros Maddy.