22 augustus 2023
v.v. UNA 0-2 Helmond Sport
Sportpark Zeelst

Nipte zege Helmond Sport bij UNA

Helmond Sport heeft vanavond in een oefenduel met 0-2 gewonnen van v.v. UNA. Op Sportpark Zeelst in Veldhoven trad de formatie van trainer Bob Peeters voornamelijk aan met spelers die in de competitie geen of weinig speelminuten hadden gekregen. Het in de Derde Divisie uitkomende UNA had evenmin zijn beste formatie opgesteld, het betrof hier de reserves van het eerste elftal aangevuld met spelers uit de O23.

Tegen deze gelegenheidsformatie, opererend in een 5-3-2 systeem, had Helmond Sport het knap lastig. Weliswaar viel de openingsgoal redelijk snel, het was overigens een formidabel afstandsschot van 30 meter van Michael Chacon (11’ ;0-1), maar verder was het tamelijk inspiratieloos van Helmondse zijde. De gastheren hadden via spits Max van de Akker zelfs twee grote kansen op de gelijkmaker, de eerste werd tegen de uitgelopen Robin Mantel geschoten, de tweede ging via dezelfde keeper tegen de lat. Kort voor rust was de Duitse middenvelder Michel Ludwig dicht bij een tweede Helmondse treffer, zijn inzet werd echter op de doellijn gesmoord. Assist bij deze laatste kans uit de eerste helft kwam op naam van rechtsbuiten Mohamed Mallahi, ook de meest opvallende speler aan Helmondse zijde voor rust.

Mallahi zou na de hervatting niet meer terugkeren, zijn positie werd overgenomen door KV Mechelen-huurling Amuzu. Ook in de spits een wijziging, de pas zestienjarige Noah Paolo zag zijn eerste schot op de lat belanden. Net nadat de ingevallen testkeeper Ramon ten Hove zijn ploeg voor een gelijke stand had behoed, kwam Helmond Sport door goed doorzetten van de eveneens ingevallen Pius Krätschmer (het waren de eerste speelminuten voor deze nieuwe Duitse verdediger) op een ruimere voorsprong (67’ ;0-2).
De thuisploeg zou daarna de lat (nogmaals) raken, waarna jeugdspeler Noah Paolo (vorig seizoen nog uitkomend in Helmond Sport O16) nog een tweetal kansen liet liggen op zijn eerste officieuze treffer in het eerste elftal.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Robin Mantel; Noé Rottiers, Doke Schmidt, Mees Kreekels, Gabriël Çulhacı; Michael Chacon, Michel Ludwig, Peter van Ooijen; Mohamed Mallahi, Håkon Lorentzen, Tarik Essakkati.
Ingevallen: Mohammed Amin Doudah, Joseph Amuzu, Pius Krätschmer, Lucas Vankerkhoven, Aassim Farah (O18), Noah Paolo (O18) en Ramon ten Hove (keeper op proef).