22 november 2019
Helmond Sport 1-2 N.E.C.
GS Staalwerken Stadion

Wereldgoal Sander Vereijken levert geen punt op

Helmond Sport heeft een zure nederlaag geleden tegen NEC. Het team van Wil Boessen zag in blessuretijd een punt in rook opgaan, de wonderschone treffer van Sander Vereijken (zijn eerste voor Helmond Sport) kreeg daardoor niet de glans die deze verdiende.

Niet alleen het scoreverloop was een kopie van de laatste thuiswedstrijd twee weken geleden, ook de elf namen op het wedstrijdformulier waren exact dezelfde als tegen De Graafschap. In verdedigend opzicht viel er voor de rust over deze formatie weinig aan te merken, NEC wist in de eerste helft niet eenmaal keeper Stijn van Gassel in verlegenheid te brengen. Dat gold niet voor NEC doelman Matthijs Branderhorst, hij mocht van geluk spreken dat Givan Werkhoven niet profiteerde van zijn (mislukt) uitstapje ruim twintig meter buiten het strafschopgebied.

NEC_Joppen.jpg

Na de rust werden de gasten wel gevaarlijk, en dit zou na een kwartier spelen leiden tot de verdiende openingstreffer. Een voorzet van rechts van Bart van Rooij werd vanaf tien meter door Jonathan Okita, via het been van Guus Joppen, verzilverd (60’ ;0-1). Een kwartier later had invaller Anthony Musaba deze voorsprong kunnen verdubbelen, nadat hij uit de rug van Orhan Džepar (na het uitvallen van Joeri Poelmans de nieuwe linksback) was weggelopen. Doelman Stijn van Gassel hield met een fraaie redding zijn ploeg echter in de wedstrijd.

NEC_DeLouw.jpg

Met de invallers Jeroen Verkennis als breekijzer in de punt van de aanval en Dean Koolhof op rechts, begon Helmond Sport aan het slotoffensief. Sander Vereijken was door deze wissels op de linkervleugel beland en liet zien daar prima uit de voeten te kunnen. Na een mooie actie naar binnen toe kreeg hij ruimte om vanaf twintig meter met rechts uit te halen, tegen dit prachtig naar de kruising draaiend schot was geen verweer mogelijk (82’ ;1-1).
In de slotfase van de reguliere speeltijd moest invaller Brusselers het veld verlaten na een botsing met het hoofd, aangezien er al driemaal was gewisseld moest Helmond Sport met tien man verder. Luttele tellen nadat de vierde man via het bekende bord de zes(!) minuten extra tijd had aangegeven, wist de koploper van de tweede periode al te profiteren van het numerieke overwicht. Tom van de Looi rondde een voorzet van rechts af (90’ +1; 1-2), net zoals voor Sander Vereijken was het ook voor hem de eerste treffer in het betaalde voetbal.

NEC_Brusselers.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen, Ferry de Regt, Nick de Louw, Joeri Poelmans (58’ Bodi Brusselers) ; Sander Vereijken, Tibeau Swinnen, Jeff Stans (77’ Jeroen Verkennis), Orhan Džepar ; Juul Respen (67’ Dean Koolhof), Givan Werkhoven.
Geel: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Daan Ibrahim, Robert Mutzers, Daan Klomp, Jeffrey Neral, Kay van de Vorst en Senne Vits (keeper).
Geblesseerd: Diego Snepvangers, Bram Zwanen en Stefan Tielemans (keeper).