23 februari 2021
Jong PSV 2-2 Helmond Sport
PSV Campus De Herdgang

Helmond Sport deelt punten met Jong PSV

Helmond Sport heeft vanavond een punt overgehouden aan de inhaalwedstrijd tegen Jong PSV. Alhoewel de gelijkmaker van de Eindhovenaren diep in de blessuretijd viel, had het team van Wil Boessen weinig reden tot klagen over dit resultaat. Het duel op Campus De Herdgang was (met name voor rust) van een dusdanig bedenkelijk niveau dat eigenlijk beide ploegen het verdienden om met lege handen huiswaarts te keren.

PSV_Roeffen.jpg

Na vier wedstrijden zonder verandering in de basis, moest trainer Wil Boessen (noodgedwongen) een wijziging toepassen. Rechtsback Boyd Reith was niet beschikbaar vanwege een schorsing, na drie korte invalbeurten kon Joël Roeffen zodoende zijn debuut in de basis maken. De huurling van VVV-Venlo bleef op de rechtsback positie in verdedigend opzicht eenvoudig overeind, wat ook te maken had met het bijzonder povere aanvalsspel van de thuisclub. In aanvallend opzicht kon Roeffen (uiteraard) niet hetzelfde brengen als Reith, de Helmondse opbouw verliep vanavond dan ook meer dan anders over de linkervleugel.

PSV_vdSluijs.jpg

Niet dat deze opbouw voor de rust ergens toe leidde, PSV-doelman Maxime Delanghe hoefde niet eenmaal in actie te komen. Toch was het veldspel van de Eindhovenaren in de eerste helft zo mogelijk nog slechter verzorgd dan dat van Helmond Sport. Daar zou na de rust echter verandering in komen. De Noor Mathias Kjölö had de twijfelachtige eer om na 48(!) minuten te tekenen voor het eerste schot op het doel van Stijn van Gassel. De Helmondse doelman zou het in de daaropvolgende fase aanmerkelijk drukker krijgen. Een noodgedwongen wissel inclusief omzetting (de geblesseerde Joppen moest het veld verlaten, De Bie zakte een linie terug en invaller Stans complementeerde het middenveld) leek ook niet bij te dragen aan de stabiliteit van de Helmondse defensie. Nadat rechtsback Shurandy Sambo, rechtsbuiten Johan Bakayoko en spits Fodé Fofana de kans op de openingstreffer hadden laten liggen, was het alsnog Shurandy Sambo die Stijn van Gassel wist te passeren (63’ ;1-0).

PSV_Joppen2.jpg

Met de hulp van invaller Jordy Thomassen in de spits voor Jelle Goselink (laatstgenoemde tekende vijf minuten na de rust voor de eerste Helmondse doelkans na een voorzet van Loukili, maar verder kwam de huurling van Almere City geheel niet in het verhaal voor) kwam Helmond Sport acht minuten later weer langszij. Uit de assist van Thomassen kon Lance Duijvestijn de bal langs de niet overtuigende keeper Maxime Delanghe schuiven (71’ ;1-1).
Deze Belgische keeper hielp Helmond Sport even later wederom. Na een schot van Karim Loukili verwerkte hij de bal zodanig dat Lance Duijvestijn in de rebound zijn tweede treffer van de avond kon produceren (79’ ;1-2).

PSV_Duijvestijn_juich.jpg

Tot de negentigste minuut kon Helmond Sport deze voorsprong probleemloos verdedigen, maar raakte in de daaropvolgende zes minuten het spoor volledig bijster. Van Gassel kwam nog met de schrik vrij toen zijn verkeerd getimed uitlopen niet door de lob van Johan Bakayoko werd afgestraft, maar even later resulteerde zijn volgende fout in de gelijkmaker. Nadat invaller Bosiers had verzuimd om Kristófer Kristinsson adequaat te verdedigen, liet Van Gassel de voorzet van de IJslander uit zijn handen glippen. Via de Noor Fredrik Oppegård had aanvoerder Tijn Daverveld de bal voor het intikken, maar stond daarbij mogelijk in buitenspelpositie (90’+4; 2-2).

PSV_Loukili2.jpg
Bizar genoeg kreeg de thuisclub daarna zelfs nog twee kansen op de overwinning. Invaller Nigel Thomas strandde op Van Gassel nadat hij Alec Van Hoorenbeeck had uitgespeeld, en Emmanuel Manu Matuta kopte nog op de paal uit een corner.
Door dit punt staat Helmond Sport op de elfde plaats in de ranglijst. A.s. zaterdag staat wederom een uitwedstrijd op het programma, in en tegen Dordrecht.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Joël Roeffen, Guus Joppen (51' Jeff Stans), Alec Van Hoorenbeeck, Dean van der Sluijs ; Sander Vereijken, Maxime De Bie, Lance Duijvestijn ; Arno Van Keilegom, Jelle Goselink (64' Jordy Thomassen), Karim Loukili (87' Gaétan Bosiers).
Geel: Joppen (36' ;opstootje), Stans (53' ;neerhalen tegenstander), De Bie (78' neerhalen tegenstander) en Vereijken (89' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Orhan Džepar, Jessy Hendrikx, Juul Respen, Kay van de Vorst, Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Boyd Reith (geschorst), Aaron Bastiaans, Dani Theunissen en Ramon de Wilde (beiden geblesseerd).