23 april 2021
Helmond Sport 1-0 FC Eindhoven
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport in blessuretijd voorbij FC Eindhoven

Helmond Sport heeft vanavond op de valreep de derby tegen FC Eindhoven gewonnen. Lange tijd zag het eruit dat de ontmoeting in het SolarUnie Stadion, net zoals de confrontatie eerder dit seizoen aan de Aalsterweg, in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen. In blessuretijd was het echter KV Mechelen-huurling Alec Van Hoorenbeeck die met een kopbal uit een corner de matchwinnaar werd.

Ehv_VanK.jpg
Arno Van Keilegom had regelmatig te doen met Jason Bourdouxhe (links), ex-speler van Helmond Sport.

De eerste kans van de wedstrijd kwam ook voort uit een corner, maar deze kwam op naam van de gasten. Daarna nam Helmond Sport het heft in handen, wat resulteerde in drie aanvallen waarbij Jordy Thomassen het eindstation was. Thomassen was sinds lange tijd weer in de basis gestart, wegens een blessure was Jelle Goselink niet beschikbaar. Bij de eerste poging ging zijn inzet via Maarten Peijnenburg over, zijn tweede werd ingeluid door een prachtige actie van Dean van der Sluijs maar de hoek was te moeilijk om doelman Swinkels te passeren. De derde poging ging via Mawouna Amevor naast, Thomassen claimde dat de Eindhoven-verdediger hierbij hands had gemaakt.

Ehv_Vereijken.jpg

Sander Vereijken was ook vanavond weer bijzonder bedrijvig op het Helmondse middenveld.

Tussendoor had Sander Vereijken er nog een mooie solo uitgegooid, nadat hij tot zijn eigen verbazing in een door Karim Loukili genomen corner was betrokken. Daarna was het wel een beetje gedaan met de Helmondse creativiteit. De blauw-witten kwamen via rechtsbuiten Jasper Dahlmans, de Belgische spits Hugo Botermans, nogmaals Dahlmans en de Spanjaard Iker Pozo La Rosa gevaarlijk in de buurt van Stijn van Gassel.

Ehv_Loukili.jpg

Karim Loukili in duel met Mitchel van Rosmalen.

Net na de rust was FC Eindhoven het dichtst bij een voorsprong, Mitchel van Rosmalen schoot vanaf tien meter op de paal. Het was scheidsrechter Nachtegaal echter ontgaan dat hier een overtreding op Maxime De Bie aan vooraf ging. De huurling van KV Mechelen raakte hierbij dusdanig geblesseerd dat het veld moest ruimen, Orhan Džepar nam zijn positie over. In de daaropvolgende fase waarin de derby naar een lager niveau wegzakte, was het deze invaller die met een kopbal uit een corner van Karim Loukili voor het enige doelgevaar zorgde. Toen ook Dean van der Sluijs geblesseerd uitviel, verhuisde Džepar naar de linksback positie. Thomassen zakte een linie terug naar het middenveld, invaller Jessy Hendrikx werd de nieuwe spits.

Ehv_Dzepar_0.jpg
Invaller Orhan Džepar maakt het Mawouna Amevor lastig

In de vijf minuten durende blessuretijd wist Helmond Sport dan toch het verschil te maken. Met de lange Eindhoven-verdediger Amavor geblesseerd buiten de lijnen kopte de vrijstaande Alec Van Hoorenbeeck een corner van Arno Van Keilegom van dichtbij binnen (90’+1 ;1-0). In de vierde minuut van de blessuretijd kreeg invaller Bastiaans zelfs nog de kans op de 2-0, maar keeper Swinkels verhinderde dit. 
Door deze zege stijgt Helmond Sport naar de tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Met nog drie wedstrijden te gaan in de vierde periode, zijn er nog steeds (theoretische) kansen om een ticket voor de play-offs te halen. Op zondag 2 mei speelt Helmond Sport uit tegen concurrent Go Ahead Eagles, de Deventenaren staan nu tweede in de periode achter Cambuur Leeuwarden.

Ehv_Juich.jpg
Zo ziet vreugde eruit na de beslissende treffer in de Derby!
 

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Guus Joppen, Alec Van Hoorenbeeck, Dean van der Sluijs (66' Jessy Hendrikx) ; Sander Vereijken, Maxime De Bie (48' Orhan Džepar), Lance Duijvestijn ; Arno Van Keilegom, Jordy Thomassen, Karim Loukili (84' Aaron Bastiaans).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Joël Roeffen, Juul Respen, Jeff Stans, Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Jelle Goselink, Gaétan Bosiers, Kay van de Vorst en Dani Theunissen (allen geblesseerd).

Ehv_VanH2.jpg

Matchwinnaar Alec Van Hoorenbeeck balt zijn vuist.