23 juli 2021
VVV-Venlo 1-4 Helmond Sport
Covebo Stadion - De Koel

Verrassend ruime zege Helmond Sport op VVV Venlo

Helmond Sport heeft vanavond in zijn derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een ruime overwinning geboekt op degradant VVV-Venlo, in het Noord-Limburgse Horst werd het maar liefst 1-4 voor de formatie van trainer Wil Boessen. Op Sportpark ‘Ter Horst’ had Helmond Sport geen kind aan de zeer povere geel-zwarten die de indruk wekten de desastreuze tweede competitiehelft van afgelopen seizoen nog niet te boven te zijn.

VVV_VanLandschoot.jpg

Middenvelder Jellert Van Landschoot is een Aanwinst met hoofdletter A.

Op de thuishaven van de plaatselijke RKsv Wittenhorst mochten 250 toeschouwers getuige zijn van dit oefenduel. Gezeten op plastic tuinstoelen die keurig op anderhalve meter afstand van elkaar waren geplaatst, zag het publiek hoe Helmond Sport al na twintig minuten spelen een ruime voorsprong had. De openingstreffer kwam van de voet van Jelle Goselink die van dichtbij een voorzet van Arno Van Keilegom kon verzilveren (16’ ;0-1). 

VVV_VanKeilegom.jpg

Arno Van Keilegom draait weg bij zijn tegenstander.

Vier minuten werd Jules Houttequiet gelanceerd door zijn landgenoot Gaétan Bosiers, de huurling van KV Mechelen passeerde VVV-keeper Lukas Zima met een schuiver via de binnenkant van de paal (20’ ;0-2). VVV had net voor rust op een 0-3 achterstand kunnen komen als de opgekomen Boyd Reith een vrije schietkans vanaf vijftien meter had verzilverd. Nog geen minuut later kreeg het echter de Anslusstreffer, spits Sven Braken zette zich goed door en rondde vervolgens snoeihard af in de kruising (44’ ;1-2).
 

VVV_Reith.jpg
Boyd Reith is een uitstekende rechtsback, maar scoorde vorig seizoen niet voor Helmond Sport (en vandaag ook niet). 
 

Deze tegentreffer zorgde echter niet voor de ommekeer in de wedstrijd. De Venlonaren begonnen de tweede helft zo mogelijk nog ziellozer dan de eerste, en kregen daarvoor meteen de rekening gepresenteerd. Gaétan Bosiers kreeg alle gelegenheid om Jelle Goselink vrij voor de keeper te zetten, de Helmondse spits kwam zodoende aan zijn tweede treffer (47’ ;1-3).

VVV_Goselink_1-4.jpg

De Tsjechische keeper Zima (overgekomen van het Italiaanse Genoa) heeft wederom het nakijken.

Vier minuten later was het Boyd Reith die als aangever fungeerde, een simpel wippertje was genoeg om Arno Van Keilegom de gelegenheid te geven om de voorsprong nog verder uit te breiden (56’ ;1-4).
"A walk in the park” zouden de Engelsen zeggen om het gemak aan te geven waarmee Helmond Sport de degradant opzijzette. Pas toen Wil Boessen zesmaal had gewisseld, kregen de Venlonaren wat tegenspel. Spits Sven Braken vond keeper Robin Mantel nog op zijn weg bij zijn poging om de nederlaag een wat draaglijker aanzien te geven.

VVV_Publiek.jpg

Het publiek werd na afloop vriendelijk verzocht om de tuinstoelen weer terug te brengen naar de kantine.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Robin Mantel - Boyd Reith (66' Ilias Breugelmans), Maxime De Bie (66' Paul Fosu-Mensah), Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs - Jellert Van Landschoot (66' Sander Vereijken), Gaétan Bosiers, Jarno Lion (77' Maxime De Bie) – Arno Van Keilegom (66' Keyannu Lont), Jelle Goselink (66' Jessy Hendrikx), Jules Houttequiet (66' Jordy Thomassen).
Op de bank: Dries Arfaoui (reservekeeper, uitkomend voor de jeugd van KV Mechelen).
Afwezig: Bryan Van Hove.

VVV_VanLandschoot_Bastiaans.jpgAaron Bastiaans (rechts) kwam vorig seizoen nog voor Helmond Sport uit, nu voor VVV in duel met Jellert Van Landschoot.