23 juli 2022
Lierse Kempenzonen 0-1 Helmond Sport
KFC Herenthout, Bergense Steenweg 63, Herenthout

Helmond Sport wint van Lierse (0-1)

Helmond Sport heeft in het Belgische dorpje Herenthout met 0-1 gewonnen van Lierse Kempenzonen. Het team van Swen Swinnen had, vooral in de eerste helft, weinig te duchten van de nummer vijf van de Belgische tegenhanger van de Keuken Kampioen Divisie.

Een prachtige grasmat ergens in ‘the middle of nowhere’ vormde het decor voor deze oefenwedstrijd die pas in de slotfase ontbrandde. De eerste minuten waren echter ook aardig, Helmond Sport kreeg daarin via Jelle Goselink (op aangegeven van Bram van Vlerken) en Flor Van den Eynden (mee naar voren gegaan bij een corner) twee opgelegde mogelijkheden op een vroege openingstreffer.

Lierse_VanHove.jpg

Met wat Vlaamse hulp kwam die treffer er halverwege de eerste helft dan toch. Na dodelijk balverlies in de Lierse defensie gaf Jarno Lion aan Jellert Van Landschoot (dat zijn trouwens ook Vlamingen) een niet te missen kans (22’ ;0-1).

In de restant van de eerste helft gebeurde er nauwelijks iets meer op de thuishaven van KFC Herenthout. Pas in de openingsminuut van de tweede helft lieten de geel-zwarten zich zien. Jarno Lion keerde een inzet van heel dichtbij, de rebound werd vervolgens door doelman Havekotte gekeerd. Even later kreeg Martijn Kaars een kans op de 0-2, maar dat zou meteen het laatste gevaarlijke Helmondse moment van de wedstrijd worden.

Lierse_Kaars.jpg

Toen de brandende zon eindelijk van het veld was verdwenen, ontbrandde de wedstrijd. De thuisclub begon veel meer energie in de wedstrijd te stoppen, wat leidde tot een stortvloed aan wederzijdse irritaties, opstootje en gele kaarten. In de schaarse momenten dat er nog daadwerkelijk werd gevoetbald, kwam Lierse een paar keer dreigend in het Helmondse strafschopgebied, maar een echte kans bleef uit.

Lierse_Havekotte.jpg

Wat niet uit bleef waren een paar rode kaarten. De (aan Lierse zijde) ingevallen Maxime De Bie schopte na richting Bram van Vlerken, laatstgenoemde reageerde met een trap terug. Een (rood) smetje op een prima resultaat in deze voorlaatste oefenwedstrijd.

Lierse_rood.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Robin van der Meer (60’ Tom Beugelsdijk), Bryan van Hove; Jarno Lion (60’ Gaétan Bosiers), Elmo Lieftink (60’ David Mistrafović); Wassim Essanoussi (60’ Peter van Ooijen), Jelle Goselink (60’ Arno Van Keilegom), Jellert Van Landschoot (73’ Eros Maddy); Martijn Kaars (73’ Marcus Scholten).
Geel: Mistrafović (74’ ;neerhalen tegenstander), Van den Eynden (84’ ;neerhalen tegenstander), Havekotte (87’ ;tijdrekken), Maddy (88’ ;protesteren).
Rood: Van Vlerken (90’ ;natrappen).
Op de bank en niet ingevallen: Stan Bouwens, Julian Geerts en de keepers Robin Mantel en Ahmed Azmi.
Geblesseerd: Daniël Breedijk, Gabriël Culhaci en Dylan van Diepen.