23 september 2022
Heracles Almelo 2-0 Helmond Sport
Erve Asito

Helmond Sport verliest van tien Heracliden

Helmond Sport is er niet in geslaagd om een resultaat te halen in het Erve Asito Stadion, het team van Sven Swinnen kon er niet van profiteren dat Heracles vijf kwartier met een man minder speelde.   

Heracles_Beugelsdijk.jpg

Zoals te verwachten was het de thuisclub die het initiatief pakte, al na honderd seconden nam Nikolai Laursen doelman Mike Havekotte onder vuur. Maar een volstrekt onnodige en minstens zo harde overtreding in de buurt van de cornervlag (op Helmondse helft nota bene) van Anas Quahim zou de verhoudingen op het veld (zeker in numerieke zin) doen veranderen. Scheidsrechter Hensgens bestrafte het onderuithalen van Flor Van den Eynden met een directe rode kaart, zodoende moesten de zwart-witten 75 minuten lang met een man minder spelen.

Heracles_Van_Keilegom.jpg

Het team van John Lammers moest duidelijk even zoeken hoe hiermee om te gaan, Arno Van Keilegom kwam in een tijdsbestek van dik een minuut twee keer in kansrijke positie. Vooral met de eerste kans had de wing-back meer moeten doen dan in het zijnet schieten. Toen de thuisclub zich aan de gewijzigde omstandigheden had aangepast (overgeschakeld naar een 4-4-1 formatie), werd het ook weer de gevaarlijkste ploeg. Mike Havekotte had een reflex nodig om een halve omhaal van Nikolai Laursen te keren, en zag even later een kopbal van dezelfde Laursen net over gaan.

Heracles_Havekotte.jpg

Net na de hervatting zou een Almelose kopbal wel doel treffen. Uit een vrije trap vanaf de middellijn van Emil Hansson versloeg Lucas Schoofs doelman Havekotte (die er voor koos om op de lijn te blijven staan) met het hoofd (48’ ;1-0).
Trainer Swinnen besloot vervolgens om het systeem om te gooien. Arno Van Keilegom werd in een 4-3-3 systeem rechtsbuiten, Flor Van den Eynden (een van de weinige Helmondse spelers die in de buurt van een voldoende kwam) schoof vanuit het centrum naar de rechtsback positie.

Heracles_VanHove.jpg

Met het wisselen van Bosiers en Van Hove voor Håkon Lorentzen (zijn jeugdvriend uit het Noorse Bergen speelt bij Heracles, namelijk Emil Hansson) en Gabriël Çulhaci (die daarmee zijn debuut maakte) kreeg Helmond Sport eindelijk een beetje grip op de wedstrijd. Martijn Kaars was met een kopbal en schot in de buurt van de gelijkmaker, maar die zou niet meer vallen. De marge werd zelfs twee toen invaller Abed Nankishi vanuit een ingooi bij de middellijn vrije doortocht kreeg en bekwaam afrondde (88’ ;2-0).

Heracles_Culhaci.jpg

Opstelling Helmond Sport (5-2-3 formatie):
Mike Havekotte; Arno Van Keilegom (79’ Jelle Goselink), Flor Van den Eynden, Tom Beugelsdijk (79’ Marcus Scholten), Robin van der Meer, Bryan van Hove (62’ Gabriël Çulhaci); Michael Chacon, Gaétan Bosiers (62’ Håkon Lorentzen); Peter van Ooijen, Martijn Kaars, Eros Maddy (88’ Emir Terzi).
Geel: Chacon (35’ ;protesteren), Maddy (54’ ;neerhalen tegenstander) en Beugelsdijk (67’ ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Jarno Lion, David Mistrafović en de keepers Robin Mantel en Ahmed Azmi.
Afwezig: Elmo Lieftink, Wassim Essanoussi, Bram van Vlerken, Daniël Breedijk, Dylan Dassy, Chris Kalulika en Dylan van Diepen.