24 april 2015
Jong Ajax 0-2 Helmond Sport
Sportpark de Toekomst

Jong Ajax - Helmond Sport

Eerste zege in uitwedstrijd, Jong Ajax met 0-2 verslagen

Helmond Sport heeft dan eindelijk zijn eerste uitoverwinning van dit seizoen behaald, op Sportpark De Toekomst werd Jong Ajax met 0-2 verslagen.

Het team van Jan van Dijk kwam na een kwartier spelen op voorsprong, de in de winterstop van de jeugdopleiding van Barcelona overgekomen Ajax-keeper Andre Onana wist een toch niet zo moeilijke terugspeelbal niet onder controle te krijgen, Stanley Elbers profiteerde optimaal van zijn fout (16' ;0-1). Het was de twaalfde treffer in dit seizoen van de meest gevaarlijke man aan Helmondse zijde, die vandaag in de spits werd vergezeld door Oumar Diouck. Laatstgenoemde kwam heel wat minder in het spel voor, maar zijn kopbal uit een corner van Jeffrey van Nuland trof op prachtige wijze doel (29' ;0-2).

Het zonder spelers uit de A-selectie aangetreden Jong Ajax had tot dan toe nog niets weten te creëren, en dat zou ook lange tijd zo blijven. In het begin van de tweede helft was het spelbeeld namelijk onveranderd, de thuisclub bleef grossieren in verkeerde passes (overigens is de niet-kunstgrasmat van het hoofdveld van De Toekomst allesbehalve een biljartlaken), HS werd af en toe gevaarlijk. El Allouchi probeerde het zoveelste Amsterdams balverlies op het middenveld af te straffen met een schot vanaf een kleine vijftig(!) meter, drie minuten later was clubtopscorer Elbers dicht bij zijn tweede treffer toen hij weer eens een bal had veroverd in de wankele Amsterdamse achterhoede. Ook Diouck liet na om een tweede treffer op zijn naam te brengen (na een assist van Kazlauskas schoot hij van dichtbij naast), de grootste gemiste kans kwam daarentegen op naam van Roel van de Sande die veel te ver achteroverhangend meters over schoot in zeer kansrijke positie.

Talent

Bij de thuisclub was het spelniveau inmiddels flink omhoog gegaan, als gevolg van het inbrengen van Donny van de Beek en vooral Abdelhak Nouri. Beide spelers zijn net 18 jaar geworden, en worden beschouwd als de grootste Amsterdamse talenten in hun leeftijdscategorie. Nouri zorgde voor nog wat enthousiasme bij het niet-Helmondse gedeelte van de 255 toeschouwers, en stond ook aan de basis van de enige echte scoringskans, dankzij zijn sublieme pass kwam spits Sam Hendriks vrij voor doel. Deze schoot echter over, de Helmondse zege kwam zodoende geen moment in gevaar.

De eerste uitzege sinds april 2014 (toen werd Almere City in eigen huis met 0-1 geklopt) zorgt ervoor dat HS in de ranglijst Achilles '29 passeert, dit is ook meteen de volgende tegenstander a.s. vrijdag in het Lavans Stadion.

 


 

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie)

Wouter van der Steen - Maiky Fecunda, Charles Kazlauskas, Koen Weuts, Kevin Gomez Nieto - Kevin Visser, Jeffrey van Nuland, Mounir el Allouchi (90'+2 Sam Strijbosch), Roel van de Sande - Oumar Diouck, Stanley Elbers.

Geel/Rood: Geen.

Op de bank en niet ingevallen: Gillian Justiana, Colin van Gool, Jack Tuyp, Sven van de Kerkhof, Marciano Duda en Jamie Watt (keeper).

Afwezig: Ferry de Regt, Marc Koot en Dave Nieskens (allen geblesseerd).    

 


 

Jong Ajax - Helmond Sport - 24 april 2014