24 september 2021
VVV-Venlo 1-0 Helmond Sport
Covebo Stadion - De Koel

Nederlaag in slotfase bij VVV-Venlo

Helmond Sport heeft vanavond in het Covebo Stadion – De Koel met 1-0 verloren van VVV Venlo. Het team van trainer Wil Boessen zag de Venlonaren in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de overwinning grijpen door de zeventienjarige Wassim Essanoussi uit Helmond.

VVV_Reith2.jpg

Het wordt eigenlijk eentonig, maar ook vanavond was Boyd Reith prima op dreef

Met exact dezelfde basis als vorige week in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht had Helmond Sport het in de eerste helft erg lastig met de geel-zwarten. Dat gold met name voor Dean van der Sluijs die weinig vat kreeg op zijn directe tegenstander Yahcuroo Roemer. De Venlose rechtsbuiten zorgde ook voor het eerste doelgevaar, Havekotte redde echter bekwaam. De tweede doelkans werd door Roemer voorbereid, middenvelder Tristan Dekker schoot net naast. Verder kwam Helmond Sport goed weg bij een kopbal van verdediger Da Graca uit een corner.

VVV_VanderSluijs2.jpgEen bijzonder lastige avond voor Dean van der Sluijs.

De eerste uitgespeelde kans aan Helmondse kant liet een half uur op zich wachten. Een counter ingeleid door spits Jelle Goselink werd door Boyd Reith afgerond, maar de wederom prima spelende rechtsback moet nog even wachten op zijn eerste goal in het betaalde voetbal. Met dank aan Havekotte die zijn doel schoonhield na pogingen van dichtbij van Yahcuroo Roemer en Levi Smans haalde Helmond Sport met veel pijn en moeite de rust.

VVV_Havekotte2.jpg

Doelman Havekotte kreeg een aantal reddingen op zijn naam.

Na de rust zou Dean van der Sluijs (met ook al een gele kaart op zak) niet meer terugkeren, Bryan van Hove kreeg de taak om Roemer af te stoppen. Voor de van Roda JC O21 gekomen linksback was het meteen zijn vuurdoop, hij is de laatste veldspeler uit de Helmondse selectie die zijn minuten in het eerste elftal kreeg.

VVV_Houttequiet2.jpg

Jules Houttequiet werd voor de achtste keer op rij deze gewisseld. De huurling van KV Mechelen kwam overigens wel tot twee serieuze doelpogingen die echter beiden werden geblokkeerd.

Het zou in de tweede helft echter even duren voordat VVV Venlo weer de Helmondse duimschroeven kon aandraaien. Helmond Sport was in deze fase namelijk zeker niet de mindere, maar kon de Tsjechische keeper Lukas Zima (onzeker met de bal aan de voet en bij het nemen van een beslissing om al dan niet zijn doel te verlaten) niet in verlegenheid brengen. Helmond Sport plooide pas in de slotfase weer terug, maar leek het gelijkspel over de streep te kunnen trekken. Nadat Seys de bal op eigen helft was verloren, kon invaller Wassim Essanoussi de thuisclub aan de winnende treffer helpen (90’ ;1-0).

VVV_VanLandschoot2.jpg

Jellert Van Landschoot kwam na de wissel van zijn landgenoot Jules Houttequiet op de linksbuiten positie terecht.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith, Maxime De Bie, Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs (46’ Bryan van Hove) ; Jellert Van Landschoot, Sander Vereijken, Jarno Lion; Arno Van Keilegom (61’ Dylan Seys), Jelle Goselink (84’ Jessy Hendrikx), Jules Houttequiet (65’ Gaétan Bosiers).
Geel: Van de Sluijs (18’ ;neerhalen tegenstander) en Havekotte (39’ ;spelbederf).
Op de bank en niet ingevallen: Kevin Bukusu, Paul Fosu-Mensah, Ilias Breugelmans, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Keyennu Lont en Jossue Dolet (geblesseerd).