24 oktober 2022
Jong PSV 6-0 Helmond Sport
PSV Campus De Herdgang

Grote nederlaag Helmond Sport bij Jong PSV

Helmond Sport heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Jong PSV met 6-0 verloren. Zoals de eindcijfers al doen vermoeden, was de formatie van Sven Swinnen volstrekt kansloos tegen de Eindhovense beloften.

Er waren een kleine honderd Helmondse fans afgereisd naar wat tegenwoordig ‘PSV Campus De Herdgang’ heet. Deze accommodatie doet wat betreft het uitvak (onoverdekt) zijn naam volledig eer aan, het Latijnse woord Campus betekent namelijk letterlijk ‘open ruimte’. Gelukkig stonden de gastheren toe dat er plaats mocht worden genomen op de enige overdekte tribune, anders was het in de stromende regen nog meer afzien geworden. Maar ook met een dak boven het hoofd viel het niet mee. Al na tien minuten spelen kregen de Helmondse supporters; de eerste tegenslag te verwerken. Bryan van Hove maakte een overtreding op Johan Bakayoko, welke de linksback een strafschop kostte. Bakayoko benutte zelf de toegekende penalty (11’ ;1-0).

PSV_Strafschop.jpgDoelman Havekotte is kansloos bij de strafschop van Bakayoko.

Helmond Sport moest het in aanvallend opzicht hebben van het lanceren van Martijn Kaars die afwisselend met Lorentzen, als rechtsbuiten en spits acteerde. Anders dan in thuiswedstrijden, waarin Kaars al vijfmaal scoorde, wil het op vreemde bodem echter nog niet lukken voor de clubtopscorer. Vanavond kwam hij een paar centimeter tekort om passes van resp. Flor Van den Eynden en Bryan van Hove onder controle te brengen en zodoende vrij voor PSV-doelman Niek Schiks te komen.

PSV_Kaars.jpgMartijn Kaars wacht nog op zijn eerste uitgoal. 

Flor Van den Eynden voorkwam dat Helmond Sport halverwege de eerste helft al op een grotere achterstand kwam. De voormalige speler van KV Mechelen haalde een kopbal van Dennis Vos uit een corner van de doellijn. Van den Eynden stond overigens samen met Dylan Dassy in het centrum van de verdediging. De huurling van KV Mechelen nam (in vergelijking met de verloren bekerwedstrijd bij Go Ahead Eagles van afgelopen woensdag) de plaats in van de om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten Robin van der Meer.
Het bleek echter uitstel van executie. Doelman Mike Havekotte kon nog wel redding brengen op een schot van Simon Colyn en een kopbal van Jenson Seelt, maar was kansloos toen hij Sávio alleen op zich af zag komen bij een Eindhovense uitval (38’ ;2-0).

PSV_Culhaci.jpgHelmond Sport eindigde de wedstrijd met als vleugelaanvallers Çulhacı (op links, foto) enTerzi (rechts).

Na de hervatting ging het kwaad tot erger. Gabriël Çulhacı werd het volgende experiment op de linksbuiten positie (net zoals afgelopen woensdag tegen GAE stond daar in de eerste helft Bosiers), maar zou achterin ook voldoende werk hebben gehad. Zo zette Bakayoko zich nog maar eens door, Mathijs Tielemans rondde zijn assist vanaf de rand van de zestien goed af (51’ ;3-0).

PSV_Van_Vlerken.jpgBram van Vlerken in actie tegen zijn oude club.

Acht minuten later was het Colyn die profiteerde van (zeldzaam) balverlies van Van den Eynden (59’ ;4-0). De score liep verder op toen Van Hove een (moeilijke) pass van Havekotte niet onder controle kon krijgen, Mathijs Tielemans rondde af na een fraaie dribbel (68’ ;5-0). De eindcijfers kwamen op het scorebord door een kopbal van dichtbij van invaller Jason van Duiven (88’ ;6-0).

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Dylan Dassy (61’ Tom Beugelsdijk), Bryan van Hove; Michael Chacon, Jarno Lion (61’ David Mistrafović), Elmo Lieftink (46’ Gabriël Çulhacı), Martijn Kaars, Håkon Lorentzen (75' Marcus Scholten), Gaétan Bosiers (61’ Emir Terzi).
Geel: Lion (25’ ;neerhalen tegenstander), Van Vlerken (73’ ;neerhalen tegenstander) en Van Hove (79’ ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Wassim Essanoussi, Tarik Essakkati, Jafar Arias en de keepers Robin Mantel en Ahmed Azmi.
Geblesseerd: Arno Van Keilegom, Eros Maddy, Peter van Ooijen, Jelle Goselink, Daniél Breedijk, Chris Kalukila en Dylan van Diepen.