25 februari 2022
FC Volendam 4-1 Helmond Sport
Kras Stadion

Helmond Sport verdedigend ondermaats in Volendam

Helmond Sport is met lege handen teruggereisd uit Volendam, tegen de koploper keek het team van de nieuwe coach Sven Swinnen al bij de rust tegen een 4-0 achterstand aan. Bij zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie had de van KV Mechelen afkomstige trainer een paar wijzigingen doorgevoerd in de basis. Arno van Keilegom stond op het middenveld opgesteld, in die linie was er geen plaats meer voor Union-huurling Lucas Defise. De verrassende linksbuiten was Thomas Beekman, op deze positie was Aaron Bastiaans wegens ziekte overigens niet beschikbaar.

Volendam_Beekman.jpg

Thomas Beekman liet twee opgelegde kansen liggen 

Beekman had al na zes minuten spelen de score moeten openen, in de rebound van een door Volendam-keeper Filip Stankovic gekeerd schot van Dylan Seys. De NEC-huurling raakte de bal echter maar half.
De eerste kans voor de thuisclub leverde meteen de openingstreffer op. Na een pass van Daryl van Mieghem liet Maxime De Bie zijn directe tegenstander Robert Mühren te veel ruimte, de Volendamse clubtopscorer liet na een prima aanname keeper Mike Havekotte geen kans bij zijn minstens zo fraaie afronding (8’ ;1-0).

Volendam_Reith2.jpg

Boyd Reith was weer hersteld van zijn blessure.

Amper twee minuten later liet deze Volendamse spits zijn tweede goal aantekenen. Bij een corner van rechts van Daryl van Mieghem kon hij na een loopactie bij de eerste paal inkoppen (10’ ;2-0), waarbij niet duidelijk werd welke Helmondse verdediger de opdracht had om hem af te stoppen
Ook de derde doelpoging van de thuisclub trof doel. Nadat Gaetano Oristanio (net zoals keeper Filip Stankovic gehuurd van Inter Milan) Jellert Van Landschoot van zich had afgeschud, ging zijn fraaie schot buiten bereik van Mike Havekotte in het doel (24’ ;3-0).

Volendam_Havekotte2.jpgDoelman Mike Havekotte wordt gepasseerd.

De laatste hoop op een Helmondse resultaat verdween al voor de rust. In de omschakeling kon Robert Mühren wel heel erg eenvoudig aan Boy Deul een niet te missen vrije doelkans geven (37’ ;4-0).
Anders dan deze tussenstand zou doen vermoeden scoorde Helmond Sport in aanvallend opzicht wel degelijk een voldoende. Beekman kreeg, net zoals bij een 0-0 stand, ook bij een 3-0 achterstand een eigenlijk niet te missen kans. Vanaf heel dichtbij voorkwam Stankovic met een flinke dosis geluk echter een ‘zekere’ tegentreffer. Voor de rust waren Van Keilegom en Goselink ook nog dicht bij een Helmondse goal.

Volendam_Lion.jpg

Jarno Lion in duel met Boy Deul, de maker van de 4-0.

De tweede helft werd, weinig verrassend, een formaliteit. Dylan Seys (schot vanaf twaalf meter na een fraaie passeeractie) en de in de tweede helft als linksbuiten fungerende Jellert Van Landschoot (harde kopbal na voorzet van Dean van der Sluijs) lieten de kans op de ‘eretreffer’ liggen. Deze kwam er door toedoen van twee invallers alsnog. Nadat Stankovic een hard schot van Sander Vereijken nauwelijks kon keren, hoefde Ilias Breugelmans de bal alleen maar in het lege doel te plaatsen (85’ ;4-1).

Volendam_4-1.jpg

Ilias Breugelmans wordt gefeliciteerd met zijn treffer door Jessy Hendrikx. 

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith, Maxime De Bie, Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs; Arno Van Keilegom (81' Lucas Defise), Jarno Lion, Jellert Van Landschoot; Dylan Seys (56' Ilias Breugelmans), Jelle Goselink (68' Jessy Hendrikx), Thomas Beekman (46' Sander Vereijken).
Geel: Van der Meer (12'), Seys (44') en Breugelmans (56'), allen voor neerhalen tegenstander.
Op de bank en niet ingevallen:  Paul Fosu-Mensah, Bryan van Hove, Amoros Nshimirimana, Kevin Bukusu, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Gaétan Bosiers, Aaron Bastiaans, Keyennu Lont en Jules Houttequiet.

Volendam_Breugelmans2.jpg