25 september 2018
Helmond Sport 0-5 Fortuna Sittard
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport uitgeschakeld door Fortuna Sittard

Helmond Sport heeft ook dit seizoen weinig plezier beleefd aan het bekertoernooi, in de eerste ronde werd met ruime cijfers verloren van eredivisionist Fortuna Sittard. De 0-5 eindstand gaf de verhoudingen van na de rust weliswaar goed weer, maar halverwege had een Helmondse voorsprong zeker niet misstaan.

Al na zes minuten had Arne Naudts zijn team op voorsprong kunnen zetten, na balverlies van rechtsback Clint Essers kon de Belgische spits vrij op doelman Aykut Ozer af. Even later kwam de openingstreffer op naam van de gasten, nadat rechtsback Bram Zwanen een voorzet onvoldoende had weggeruimd kon ex-HS speler Lars Hutten profiteren (11' ;0-1). Drie minuten later kreeg HS al zijn volgende kans, nu kopte Bodi Brusselers net naast. Nog voor de rust kreeg Arne Naudts (die ook nog wacht op zijn eerste competitietreffer) twee opgelegde kansen, maar zowel van acht meter (na een pass van Sprangers) en ook van wat dichterbij (na een voorzet van Poelmans) schoot hij tegen de Duits-Turkse keeper Ozer aan.

Fortuna had in de eerste helft ook nog een paar mogelijkheden gehad, waarvan er twee werden ingeleid door balverlies van Bram Zwanen. Het schot van Vidigal waarmee de geel-groenen kort na de rust de voorsprong verdubbelde telde geeneens als kans, maar tot verbazing van de toeschouwers had doelman Stijn van Gassel geen verweer (50' ;0-2). Daarmee was het wel gedaan met het Helmondse verweer, een kopbal van Wessel Dammers na een corner werd nog door een verdediger van de doellijn gehaald, maar even later werd Lars Hutten bijna vrije doortocht gegeven bij zijn tweede treffer (58' ;0-3).

Het laatste halve uur was er alleen nog maar voor de statistieken, Vidigal produceerde nog zijn tweede (67' ;0-4) en derde treffer (84' ;0-5) van de avond. Zeldenrust had nog een opgelegde kans op de eretreffer, maar ook hij had het vizier vanavond niet op scherp.
A.s. vrijdag speelt Helmond Sport wederom in het SolarUnie stadion, dan is FC Volendam te gast.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Bram Zwanen, Bart Meijers, Kjell Knops, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Bodi Brusselers (64’ Dean Koolhof), Jordan van der Gaag ; Furhgill Zeldenrust, Arne Naudts (64’ Albian Muzaqi), Richelor Sprangers.
Geel: Koolhof (80’ ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Diego Snepvangers, Jeroen Verkennis, Nick de Louw, Dion van Horne, Jamie Watt (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Wesdorp, Janzen, Edwards, Fecunda en Ibrahim (allen geblesseerd).