25 september 2020
Almere City FC 2-0 Helmond Sport
Yanmar Stadion

Helmond Sport na rust niet opgewassen tegen Almere City

Helmond Sport heeft geen punten overgehouden aan de uitwedstrijd in Almere. In het Yanmar Stadion was het team van Wil Boessen voor de rust nog gelijkwaardig aan de ambitieuze club uit de Flevopolder, maar na de hervatting vervloog de kans op een goed resultaat langzaam maar zeker.

Almere_Bosiers.jpg

In vergelijking met de (ongelukkig verloren) wedstrijd van vorige week tegen FC Volendam was er een wijziging in de basis. Voor de van KV Mechelen gehuurde Gaétan Bosiers was het ook de eerste keer dat hij aan de aftrap verscheen. Orhan Džepar zakte een linie terug naar (het centrum van) de verdediging, daar was namelijk een vacature ontstaan door de blessure van Guus Joppen.

Almere_Loukili.jpg

De Helmondse verdediging kwam na twaalf minuten spelen goed weg toen Faris Hammouti vanaf vier meter miste, maar het duurde tot de slotfase van de eerste helft voordat er verdere problemen ontstonden. Opnieuw Faris Hammouti, Ilias Alhaft en spits Thomas Verheydt misten in die fase de kans op de openingstreffer voor de thuisclub.

Almere_VanKeilegom.jpg

Tussendoor had Helmond Sport ook zijn momenten gehad om de score te openen. Na een lange pass van Orhan Džepar had de altijd voorin opduikende Duijvestijn bij een goede balaanname vrij voor doelman Michael Woud gestaan. Laatstgenoemde moest een kleine tien minuten later handelend optreden om een hard schot van Jordy Thomassen onschadelijk te maken. Net na rust had de van Willem II gehuurde keeper geluk dat een inzet van dezelfde Thomassen wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. 

Almere_VanHoorenbeeck.jpg

Het zou echter wel het laatste moment blijken te zijn waarop Helmond Sport de wedstrijd naar zich toe had kunnen grijpen. De druk van de thuisclub nam steeds meer toe, de niet onverwachte treffer van de thuisclub kwam van invaller Anass Ahannach die nog geen minuut in het veld stond (64' ;1-0).
Vier minuten later was de achterstand al verdubbeld, linksback Delvechio Blackson tikte de rebound binnen na een redding van doelman Stijn van Gassel op een schot van Tim Receveur (68' ;2-0).

Almere_Stans.jpg

Trainer Wil Boessen bracht hierna nog twee debutanten in het veld (jelle Goselink en Dani Theunissen), en aangezien Vereijken al eerder was ingebracht was hiermee de totale aanvalslinie vervangen. Maar ook dit nieuwe trio slaagde er niet in om nog voor gevaar te stichten, Helmond Sport mocht zelfs blij zijn dat de nederlaag in de slotfase niet verder opliep.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Alec Van Hoorenbeeck, Orhan Džepar, Dean van der Sluijs ; Lance Duijvestijn, Jeff Stans, Gaétan Bosiers ; Arno Van Keilegom (60’ Sander Vereijken), Jordy Thomassen (70’ Jelle Goselink), Karim Loukili (70’ Dani Theunissen).
Geel: Stans (18’ ;neerhalen tegenstander), Duijvestijn (37’ ;neerhalen tegenstander), Reith (76’ ;neerhalen tegenstander) en Bosiers (86’ ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Juul Respen, Kay van de Vorst, Maxime De Bie, Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Guus Joppen en Robert Mutzers.