25 oktober 2019
Helmond Sport 1-4 Telstar
GS Staalwerken Stadion

Ruime nederlaag tegen Telstar

Helmond Sport heeft geen vervolg kunnen geven aan de uitoverwinning bij FC Dordrecht. In het SolarUnie Stadion gaf het team van Wil Boessen vooral in verdedigend opzicht niet thuis, met vier tegentreffers tot gevolg.

Telstar_Lineup.jpg

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week waren er twee (noodgedwongen) wijzigingen in de basis, De Regt en Koolhof waren wegens blessures niet beschikbaar. Voor hun vervangers Nick de Louw en Robert Mutzers was het al even geleden dat ze aan de aftrap verschenen. Laatstgenoemde stond samen met Snepvangers (links) en Respen (centraal) in de voorhoede, maar was behalve op de rechtervleugel ook vaak in de buurt van Respen te vinden. De linksbenige Mutzers had na twintig minuten spelen een vrije schietkans vanaf zestien meter, maar durfde het niet aan om met rechts te schieten waardoor de mogelijkheid verloren ging.

Telstar_Mutzers.jpg

Op dat moment stond Helmond Sport echter al achter. Nadat Daan Klomp zich bij de achterlijn eenvoudig had laten passeren werd de voorzet van Mohamed Reda Kharcouch door Elayis Tavsan van dichtbij binnen geschoven (13’ ;0-1). Ook bij de tweede goal van de gasten zag de huurling van NAC Breda er niet goed uit, nu schoof zijn directe tegenstander Mohamed Reda Kharcouch een voorzet van rechts binnen (22’ ;0-2).

Telstar_Klomp.jpg

Drie minuten voor rust kreeg Helmond Sport zijn beste kans van de eerste helft. Robert Mutzers schoot tegen de uitgelopen keeper Anthony Swolfs aan, de rebound werd door Juul Respen over het lege doel geplaatst. Een minuut later viel aan de andere kant meteen de Vorentscheidung, wederom lukte het Klomp niet om een voorzet te onderscheppen, wederom was het Mohamed Reda Kharcouch die profiteerde (44’ ;0-3).

Telstar_Swinnen.jpg

Daan Klomp zou na de pauze niet meer terugkeren, zijn vervanger Jeroen Verkennis stond voor het eerst dit seizoen binnen de lijnen. Helmond Sport kreeg na tien minuten spelen in de tweede helft zijn laatste kans om terug te komen in de wedstrijd, maar Juul Respen wist tot tweemaal toe (eerst tegen de keeper, daarna in de rebound over en naast) het net niet te vinden. Vier minuten later leek Joeri Poelmans het eigen net te vinden toen hij met zijn mindere rechtervoet een voorzet van Shayne Pattynama probeerde te verdedigen, maar op miraculeuze wijze ging de bal via lat en paal terug het veld in.

Telstar_Respen.jpg

Toen de wedstrijd al lang gelopen was, scoorden beide ploegen nog eenmaal. De huurling van Barcelona Marcus McGuane benutte een strafschop (of beter gezegd, hij scoorde uit de rebound nadat Stijn van Gassel zijn inzet vanaf elf meter nog had gepareerd), gegeven nadat Jeff Stans een (onnodige) overtreding had gemaakt op Elayis Tavsan (69’ ;0-4).
De laatste en ook mooiste treffer van de avond kwam wel op naam van Helmond Sport. Diego Snepvangers goochelde bal van de ene voet naar de andere, om vervolgens snoeihard onderkant lat af te ronden (71’ ;1-4).

Telstar_goal.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen, Nick de Louw, Daan Klomp (46’ Jeroen Verkennis), Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen (71’ Kay van de Vorst), Jeff Stans, Orhan Džepar ; Robert Mutzers (63’ Givan Werkhoven), Juul Respen, Diego Snepvangers.
Geel: Snepvangers (55’ ;neerhalen tegenstander) en Respen (75’ ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Sander Vereijken, Bodi Brusselers, Daan Ibrahim, Jeffrey Neral en Stefan Tielemans (keeper).
Geblesseerd: Dean Koolhof, Ferry de Regt, Bram Zwanen en Senne Vits (keeper).

Telstar_DeLouw.jpg