25 november 2019
Jong Ajax 1-1 Helmond Sport
Sportpark de Toekomst

Helmond Sport pakt punt bij Jong Ajax

Een door blessuregevallen gehavend Helmond Sport heeft op Sportpark De Toekomst in Amsterdam een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen Jong Ajax. Al vroeg in de wedstrijd bracht Givan Werkhoven met zijn eerste treffer van het seizoen Helmond Sport op voorsprong, de meest ervaren speler aan Amsterdamse zijde Jurgen Ekkelenkamp zorgde halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker.

JAjax_Joppen.jpg

Door de afwezigheid van Joeri Poelmans en het niet geheel fit zijn van Nick de Louw, moest er achterin een en ander worden omgezet. Daan Klomp keerde terug in het centrum van de verdediging, Orhan Džepar werd (net zoals afgelopen vrijdag na het geblesseerd uitvallen van Joeri Poelmans) linksback.
Deze gewijzigde Helmondse verdediging gaf in de eerste helft echter weinig weg. De Ivoriaanse spits Lassina Traoré kwam een paar centimeter te kort om een voorzet van linksback Juan Familia Castillo binnen te lopen, er was een schot van Victor Jensen na matig uitverdedigen van Daan Klomp, en Traoré zag zijn kopbal gekeerd door Stijn van Gassel.

foto_Jajax_Vereijken.jpg

Voor het doel van de Poolse keeper Dominik Kotarski waren er evenveel gevaarlijke situaties. De eerste werd ingeleid door de onzekere centrale verdediger Boy Kemper, Givan Werkhoven kon meteen profiteren van zijn te korte terugkopbal (14’ ;0-1). Een kleine tien minuten later kopte Daan Klomp op doel na een corner van Dean Koolhof. Laatstgenoemde leek na ruim een half uur spelen te profiteren van wederom een fout van Boy Kemper, maar de Amsterdamse aanvoerder corrigeerde dit met wat met trekwerk in het strafschopgebied. Scheidsrechter Jannick van der Laan zag er geen overtreding in.

JAjax_treffer.jpg

Na de rust werd Jong Ajax wat dreigender, zonder overigens echt te imponeren. De gelijkmaker kwam tot stand na een slim overstapje van de mee opgekomen verdediger Kik Pierie, Jurgen Ekkelenkamp schudde de Helmondse verdediging van zich af en had geen moeite om Stijn van Gassel te passeren (65’ ;1-1).
Helmond Sport dreigde te bezwijken onder de druk van de thuisclub, zo moest twee minuten na deze gelijkmaker een kopbal van Kik Pierie van de doellijn worden gehaald. Verder kwam de Duitse rechtsbuiten Nicolas Kühn ook nog twee keer dichtbij een tweede Amsterdamse treffer, maar door respectievelijk de paal en een redding van Stijn van Gassel bleef Helmond Sport een nederlaag bespaard.

JAjax_Regt.jpg

Helmond Sport speelt a.s. vrijdag wederom tegen een beloftenteam, dan komt de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie Jong PSV naar het SolarUnie Stadion.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen, Ferry de Regt, Daan Klomp, Orhan Džepar ; Dean Koolhof (59' Jeffrey Neral), Tibeau Swinnen, Jeff Stans, Sander Vereijken (83' Daan Ibrahim) ; Juul Respen (68' Jeroen Verkennis), Givan Werkhoven.
Op de bank en niet ingevallen: Nick de Louw, Robert Mutzers, Kay van de Vorst en Senne Vits (keeper).
Geel: Respen (20' ;neerhalen tegenstander), Joppen (66' ;protesteren), Boessen (66' ;protesteren), Verkennis (73' ;neerhalen tegenstander) en Werkhoven (89' ; bal wegtrappen).
Geblesseerd: Joeri Poelmans, Bodi Brusselers, Diego Snepvangers, Bram Zwanen en Stefan Tielemans (keeper)