26 januari 2018
Helmond Sport 1-2 Almere City FC
GS Staalwerken Stadion

Onnodige nederlaag tegen Almere City in blessuretijd

Helmond Sport heeft ook de tweede thuiswedstrijd na de winterstop verloren. Het team van de na dit seizoen vertrekkende trainer Roy Hendriksen verzuimde voor de rust om een aantal kansen te verzilveren, kwam vervolgens 25 minuten voor tijd alsnog op voorsprong, om deze in de slotfase weer volledig weg te geven.
 

Zeker gezien het enorme aantal afwezige spelers kwam Helmond Sport in de eerste helft zeer behoorlijk voor de dag tegen de nummer zes van de Jupiler League. Linksbuiten Vicento had in het eerste half uur al drie mogelijkheden om de score te openen, zijn grootste kans was in de rebound na een schot op Almere-keeper Chiel Kramer van Jason Bourdouxhe. De grootste kans was echter voor spits Thomassen die alleen op doel mocht afgaan, maar vervolgens tegen Kramer aan schoot.

Na de rust zou Helmond Sport geen enkele kans meer missen, anders geformuleerd, de enige kans die het kreeg werd benut. Na een assist van Thomassen kwam Hiwat vrij voor doel, de rechtsbuiten rondde beheerst af (65' ;1-0). Zowel voor als na deze treffer waren het echter de gasten die verreweg het meeste balbezit hadden, de gelijkmaker van invaller Dennis van der Heijden (vorig seizoen nog spelend in de eredivisie bij ADO Den Haag) kwam dan ook niet uit de lucht vallen (73' ;1-1).

Roy Hendriksen had niet de luxe om wisselspelers in het veld te brengen met een dergelijke ervaring, zo maakte Marijn van Heugten zijn eerste speelminuten van dit seizoen in de Jupiler League. Op het middenveld moest hij twee keer aan de noodrem trekken, beide malen door scheidsrechter Van den Kerkhof bestraft met een gele kaart. Zodoende stond Helmond Sport in de laatste minuut van de wedstrijd met een man minder, en moest het lijdzaam toezien hoe centrale verdediger Calvin Mac-Intosh (mee naar voren gekomen bij een corner diep in blessuretijd) de partij besliste (90'+4 ;1-2).
Helmond Sport blijft na deze nederlaag op de achttiende plaats staan. Maandag 5 februari wacht een zware uitwedstrijd bij Jong Ajax.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Jeroen Verkennis, Stephen Warmolts, Dylan de Braal, Ron Janzen (53' Nick de Louw) ; Bram Zwanen (79' Marijn van Heugten), Robert Braber, Jason Bourdouxhe ; Giovanni Hiwat, Jordy Thomassen, Charlton Vicento.
Geel: De Braal (52' ;neerhalen tegenstander), Zwanen (55' ;neerhalen tegenstander), Van Heugten (83' ;vasthouden tegenstander) en Van Heugten (90'+3 ;neerhalen tegenstander).
Rood: Van Heugten (90' +3; twee maal geel).
Op de bank en niet ingevallen: Daan Ibrahim, Wietse van Lankveld, Giovanni van Beek, Jerreau Farel Cairo, Joris van Gerwen (keeper) en Jamie Watt (keeper).
Afwezig: Fecunda, Edwards (beiden geschorst), Van Koesveld, Zeldenrust, Damen, Naudts, Ormonde-Ottewill en Verkoelen (allen geblesseerd).